algo de nubes
  • Màx: 16.64°
  • Mín: 7.61°
16°

Mor el mític Bartomeu Rul·lan Sastre, expresident de la Federació Balear

24 anys president de la Federació, va treballar molt per potenciar aquest esport a l'Illa

Males notícies per a l'esport balear i, en especial, pel món del bàsquet. Bartomeu Rul·lan Sastre, un home a qui aquest esport deu molt, va morir dimarts a conseqüència d'una aturada cardíaca. Tenia 77 anys, vint-i-quatre dels quals va ser president de la Federació Balear de Bàsquet (des de l'any 1965 fins l'any 1988), i es convertí en un dels principals impulsors d'aquest esport a les Illes Balears.

Fa unes setmanes, Bartomeu Rul·lan Sastre va haver de ser hospitalitzat a causa d'una embòlia, de la qual, però, poc a poc s'estava recuperant. No obstant això, dimarts, a les 16:00 hores, un infart va interrompre la vida d'aquest emblemàtic personatge que deixa rere seu un magnífic llegat, ja que, durant els anys en què va ocupar la presidència a l'Illa, Rul·lan Sastre va poder presenciar dues finals de la Recopa d'Europa i un Mundial de la categoria junior, a més de diversos clínics de caràcter internacional.

Distingit amb la medalla al mèrit esportiu, la insígnia d'or i brillants de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), el Premi de l'Amistat i la Distinció Majorica, per citar-ne alguns quants, Rul·lan Sastre va convertir-se en un clar exemple de tota una vida lligada al bàsquet, com ben segur mai n'hi haurà d'altre. El Torneig Germanes Rul·lan, el més antic de tots els celebrats a les Balears, és una mostra més de tot el treball que aquest home va realitzar per potenciar aquest esport.

Però el seu amor per l'esport de la cistella va ser patent al llarg de tota la seva vida. Quan va acabar amb el seu cicle a la presidència de la Federació Balear, Bartomeu Rul·lan no va voler allunyar-se'n massa i va quedar lligat a aquesta institució com a assessor.

No és estrany, doncs, que la seva mort hagi estat un cop fort per l'esport balear, però en especial pel món del bàsquet, que, durant quasi un quart de segle, va desfer-se amb elogis pel president Bartomeu Rul·lan Sastre, i quasi mai amb crítiques.

El funeral del qui va ocupar durant vint-i-quatre anys la presidència de la Federació tindrà lloc demà, divendres, a les 20:15 hores a l'església parroquial de Sant Alonso Rodríguez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.