algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

Toni Peña: «Vull ser a l'Olimpíada de Sidney»

L'atleta mallorquí arribà ahir de Budapest, on es classificà sisè en la prova de marató

L'atleta mallorquí Antoni Peña arribà ahir a Palma per tal de gaudir d'unes setmanes de descans després de la seva participció en la prova de marató dels Campionats d'Europa que s'acaben de celebrar a Budapest.

Peña va ser el sisè classificat a la cursa, a més d'aconseguir la medalla de plata amb l'equip espanyol. El maratonià feia un balanç positiu de la seva participació. «Estic molt satisfet de com han anat les coses. En el plànol individual el meu objectiu era quedar entre els vuit primers ja que això em donava l'oportunitat de participar al mundial de Sevilla d'aquí a un any. Com a selecció crec que hem fet un paper molt digne, tenint en compte que el llistó estava molt alt després del darrer europeu».

Així mateix, Peña declarà a Diari de Balears que, físicament, s'havia trobat molt bé però que els problemes que va tenir amb les seves sabates li varen impedir estar més a dalt a la cursa. «A cada revolt les sabates em feien llenegar i això em causà molts problemes, tot i així vaig poder remuntar els anglesos i un parell d'atletes més per acabar en un bon lloc».

El mallorquí va participar en una cursa totalment dominada pels corredors italians, que ocuparen els tres primers llocs. «A part de plantejar molt bé la cursa s'ha de reconèixer que els tres joves italians són molt forts. Si jo hagués pogut estar al capdavant als moments decisius hauríem lluitat tres contra tres i per ventura la història hauria canviat».

En demanar-li per l'absència de Martín Fiz o Abel Anton a Budapest, el corredor manifestà que «és normal que Fiz hagi volgut reservar forces per a altres cites, estam parlant de tot campió del món amb una agenda molt atapeïda. De totes formes el nivell de la selecció crec que ha estat molt alt i la nostra actuació així ho demostra.

Quant a l'actuació espanyola a Budapest, Peña la va qualificar d'històrica dient que, a pesar d'aconseguir «només» set medalles (dues menys que a l'anterior europeu), l'important havia estat el nombre de atletes que havien entrat a les diferents finals. L'atleta no va voler deixar passar l'oportunitat de destacar el bon ambient que es va respirar en tot moment a la concentració de la selecció espanyola. «Des de bon començament foren una autèntica pinya, la qual cosa facilita molt la feina».

Toni Peña, que va ser rebut per companys, amics i familiars a l'aeroport de Son Sant Joan, té la intenció de descansar prop d'un mes a l'Illa per després començar a preparar la marató del Japó, que tindrà lloc Febrer de l'any que ve. «Després de tres llargs mesos preparant els Campionats d'Europa ara només pens a agafar vacançes. Després tornaré als entrena- ments per prepa- rar-me, durant la primera meitat del 99, pels Mundials de Sevilla. Allà el meu objectiu serà entre els dos primers espanyols per tal de poder participar a l'Olimpíada de Sidney 2000», afegí el fondista, que, a punt de complir els vint-i-vuit anys, es troba en el millor moment de la seva carrera esportiva, segons les seves pròpies paraules. «Crec que per córrer maratons estic a la millor edat. Basta que ens fixem en casos com els d'Abel Antón o Martín Fiz, que han assolit la seva maduresa esportiva passats els trenta anys, digué Peña.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.