• Màx: 18.17°
  • Mín: 8.69°
18°

Lorenzo aconsegueix la pole

El mallorquí partirà avui des de la primera posició per cercar una nova victòria al seu circuit “talismà”. Amb aquesta ja són 43 les vegades que el pilot palmesà surt des del capdavant de la graella

52702
Jorge Lorenzo aconseguí una valuosa pole position amb la vista a la cursa d'avui al Gran Premi de Portugal. | JOSE MANUEL RIBEIRO

El pilot mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) féu bons els pronòstics que el donaven com a favorit per al Gran Premi de Portugal de MotoGP i va ser el més ràpid en la sessió oficial d'entrenaments per a la cursa que demà es disputarà al circuit d'Estoril. L'italià Valentino Rossi (Ducati) fou la nota negativa dels entrenaments esmentats després d'obtenir com a millor resultat la novena posició, però, malgrat tot, fou la millor Ducati en pista, a més d'un segon del millor temps de la categoria.

L'italià Marco Simoncelli (Honda RC 212 V) va ser el dominador dels entrenaments lliures i va fer la impressió que "Súper Sic" també seria el més ràpid en els oficials, però es va haver de rendir a l'evidència de la superioritat del campió del món en títol, a més de rodar pel terra en la darrera part. Simoncelli va començar comandant també en les proves lliures, però, una vegada més, la seva fama d'agressiu i excessivament fogós el va precedir i va acabar fent-lo rodar pel terra com sol ser habitual, és a dir, en perdre adherència la roda davantera de la moto, fet que va provocar que es tancàs la direcció de l'Honda i que la moto i el pilot caiguessin.

En aquells moments, Simoncelli ja s'havia vist relegat de la primera posició pel gran especialista d'Estoril, el campió del món Jorge Lorenzo, encara que no arribà als temps que li permeten mantenir el rècord del circuit portuguès. Dani Pedrosa (Honda RC 212 V) i l'australià Casey Stoner (Honda RC 212 V) sortiran tercer i quart, respectivament. Entre tots ells amb prou feines hi va haver dues dècimes de segon de diferència, cosa que no els permetrà cap descans demà quan s'apagui el semàfor d'Estoril.

Lorenzo, home record

Amb la pole aconseguida ahir, Jorge Lorenzo es convertí en el pilot de l'Estat espanyol amb més primers llocs de la història i superà els 42 que recollí el famós Jorge Martínez Astar. Aquesta és la 43a primera posició de la trajectòria professional del pilot palmesà, qui ja va deixar enrere pilots de la categoria de Dani Pedrosa, que actualment n'acumula 35; Àngel Nieto, que en va aconseguir 34, i Ricardo Tormo, que va sortir des del primer lloc de la graella en 23 ocasions.