cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

Patinada inoportuna de Lorenzo

El mallorquí s'hagué de retirar de la cursa després d'una caiguda, mentre que l'italià Andrea Dovizioso aconseguí la seva primera victòria al circuit de Donington Park

El mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha) s'hagué de retirar del Gran Premi de Gran Bretanya de Moto GP després d'una inoportuna patinada a la pista de Donington Park quan liderava la cursa.

D'altra banda, l'italià Andrea Dovizioso (Honda) aconseguí la seva primera victòria a Moto GP en aprofitar-se de les fatalitats dels seus principals rivals.

Tots els pilots que assumiren el lideratge de la prova de Moto GP, en les males condicions en què es va haver de disputar la cursa de Donington Park, acabaren en terra, fins que arribà el torn al jove italià, que va saber aprofitar l'oportunitat i administrà l'avantatge amb què es trobà.

Toni Elías (Honda) semblava que aconseguiria el millor resultat de la temporada quan es posà líder des que s'apagà el semàfor en vermell, però l'alegria li durà molt poc, ja que Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso, Dani Pedrosa (Honda) i Valentino Rossi (Yamaha) el varen superar amb facilitat.

Poc després, Elías, que lluitava per la quarta plaça amb Pedrosa, caigué a la vuitena volta quan trepitjà amb la moto la línia blanca i perdé adherència, una cosa semblant a allò que li succeï a Lorenzo quan també era líder de la cursa i començava a obrir un forat a qui només pareixia resistir-se Rossi.

L'errada més greu de la correguda la varen cometre l'australià Casey Stoner i el nord-americà Nicky Hayden, que optaren per sortir amb pneumàtics de banyat i arribaren a ser vençuts per quasi tots els seus rivals. Una greu errada de l'equip tècnic de Ducati que pot costar a Stoner l'allunyament de la lluita pel títol del Mundial.

Jorge Lorenzo va ser el més sòlid líder fins a l'arribada de Valentino Rossi, que va superar ràpidament els seus rivals en veure que el mallorquí agafava el comandament. Quasi al final de la novena volta, es va produir la caiguda de Lorenzo en el revolt de l'entrada a meta. L'illenc es va veure obligat a abandonar i a deixar la lluita per la victòria a Rossi i a Dovizioso. Però Rossi també va caure i deixà el camí obert al compatriota Andrea Dovizioso, que aixecà la moto i començà una remuntada fins a la cinquena posició, en la qual arribà a meta.

Collin Edwards va arribar a la segona plaça després de superar el francès Randy de Puniet. Dani Pedrosa fou el novè.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.