nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Lorenzo, lliçó de punt d'honor

El pilot mallorquí va finalitzar en tercera posició a Laguna Seca, tot i sortir infiltrat després de la forta caiguda de dissabte. El català Dani Pedrosa va ser el vencedor per davant de l'italià Valentino Rossi

38214
Dani Pedrosa va ser el vencedor per davant de Valentino Rossi. | DMT IMAGING/MICHAEL TROUTMAN

El pilot mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha) va donar una lliçó de punt d'honor en el circuit de Laguna Seca, on, tot i haver de córrer infiltrat, va disputar la segona posició a Valentino Rossi (Yamaha) fins al darrer alè. El triomf va ser per a Dani Pedrosa (Honda), qui, després de dominar el GP dels EUA de manera clara, va estar a punt de perdre'l a mans d'Il Dottore en el darrer revolt per excés de confiança. Jorge Lorenzo no va fer una bona sortida. El pilot mallorquí, que abans de caure el dia anterior havia assolit la pole, va davallar fins a la vuitena posició, encara que al final de la primera volta ja havia pujat fins a la cinquena. Qui va sortir com un coet vas ser Pedrosa, i des de la segona línia de la graella va aconseguir el lideratge de la prova, emporant-se a la seva roda l'italià Valentino Rossi i l'australià Cassey Stoner.

El català es va posar a estirar al capdavant de la cursa i féu patir tant Stoner com Rossi, els quals poc a poc veien com el pilot d'Honda obria forat. Mentrestant, al darrere, Lorenzo lluitava amb Dovizioso (Honda), qui, després de perdre contacte amb els tres primers, va anar a terra i deixà el camí lliure per al mallorquí. Quan faltaven 15 voltes per al final, Dani Pedrosa havia obert un forat de 3.262 segons sobre Rossi i Stoner, que no podien seguir el ritme del català i, a més, veien com Lorenzo, a poc a poc i malgrat córrer tocat, els anava retallant la distància i es col·locava a només un segon. Per darrere, Nicky Hayden (Ducati) i Toni Elias (Honda) es barallaven per la cinquena posició, però molt enfora dels quatre primers.

L'amenaça de Lorenzo es va fer realitat a onze voltes. El pilot mallorquí va contactar amb l'australià i el va passar amb una facilitat aclaparadora. Amb Pedrosa escapat i llançat cap a la victòria, la lluita entre Lorenzo i Rossi, primer i segon del Mundial, va centrar l'atenció de la cursa. Lorenzo, oblidant el mal i les caigudes, va estrènyer les dents i va anar a la caça d'Il Dottore. El mallorquí es va aferrar al pneumàtic del darrere del campió del món i, amb una maniobra made in Hollywood, va afaitar l'italià, malgrat que no va poder controlar la seva màquina i es va passar a l'entrada en el revolt, de manera que cedí novament la segona posició a Rossi.

Infiltrat

Jorge Lorenzo va haver de córrer infiltrat a Laguna Seca després de les dues caigudes en la sessió de classificació. El mallorquí es va luxar la clavícula i també es va trencar un dit del peu. Malgrat que després de caure per primera vegada tornà a la pista, Lorenzo va haver de ser retirat en la segona i duit a l'hospital per avaluar el seu estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.