algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Triomf de Massa; Alonso, sisè

El brasiler suma la seva tercera victòria consecutiva a Istanbul Park i ja és segon al Mundial, empatat amb un Lewis Hamilton que ahir pujà al segon calaix del podi

El brasiler Felipe Massa (Ferrari) aconseguí ahir la seva tercera victòria consecutiva en el Gran Premi de Turquia, després de dominar còmodament la cursa a Istanbul Park, on Fernando Alonso quedà sisè complint amb els seus objectius.

El d'ahir fou el setè triomf de Massa en el mateix circuit on guanyà el seu gran premi. Hi sumà deu punts que li permeten assolir el segon lloc del Mundial de pilots i igualar-se amb el britànic Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), que fou segon a Turquia, i queda a set del líder del campionat del món, el seu company d'equip Kimi Raikkonen, tercer ahir.

L'asturià Fernando Alonso recordà el de temporades passades quan en una magnífica sortida avançà tres posicions abans del segon revolt. Primer es des-féu de l'australià Mark Webber (RBR-Renault), després del finlandès Heikke Kovalainen (McLaren), autor d'una sortida nefasta i d'una punxada en la primera volta, i finalment de Raikkonen. Però la correguda quedà neutralitzada de seguida perquè Fisichella (Force India) topà amb Nakajima (Williams-Toyota) i la pista hagué de ser netejada de les restes metàl·liques dels dos cotxes. Tot d'una que es reinicià la cursa en la tercera volta, Raikkonen recuperà la posició respecte d'Alonso, que fou el primer a fer benzina i a canviar de pneumàtics, de manera que perdé també el seu lloc respecte de Heidfeld (BMW).

El cap de cursa canviava contínuament d'amo segons l'ordre d'aturades als boxers i la sorpresa la donà Hamilton, que en una jornada amb temperatures baixes escollí una tèctica de tres aturades que l'apartà de la victòria. Els pocs moments d'emoció es produïren a mitjan correguda i en la lluita protagonitzada per l'alemany Timo Glock (Toyota) i Kovalainen, que s'avançaren diverses vegades durant dues voltes, i el brasiler Nelson Piquet (Renault), que va fer el mateix amb el britànic Jenson Button (Honda).

Al final Massa aconseguí una nova victòria al seu circuit favorit, tres poles i tres pujades al primer calaix del podi, per davant de Hamilton i d'un conservador Kimi Raikkonen, que en les darreres voltes es conformà a sumar sis punts. Alonso acabà en el sisè lloc i tornà a puntuar després de dos grans premis sense fer-ho (Bahrain i Espanya). Guanyà així una posició en el Mundial i comprovà que Renault ja és el primer dels equips no favorits després de les millores aerodinàmiques introduïdes a Montmeló.

Rubens Barrichelo (Honda) es convertí ahir en el pilot degà de Fórmula 1 amb 257 grans premis disputats; supera així Patrese, que es retirà el 1993.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.