cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Alonso abandona per un accident

La pluja acosta Hamilton al Mundial

Fernando Alonso (McLaren) tingué la pluja que demanava dissabte, mentre que el seu company d'equip tingué la sort i aconseguí la victòria en el Gran Premi del Japó i ja està en condicions de sentenciar el mundial de pilots la pròxima setmana a la Xina. La cursa mai no va ser favorable a Fernando Alonso. La sortida neutralitzada darrere el cotxe de seguretat el privava ja de la possibilitat de poder superar Hamilton al final de la recta. El cotxe es va mantenir durant 19 de les 67 voltes previstes i això feia que quan s'alliberava la carrera gairebé no li quedava temps d'aconseguir avantatge sobre els seus seguidors.

Quan va sortir de proveir-se, era l'única vegada que ho anava a fer, ho va fer darrere dels Renault de Giancarlo Fisichella i Heikki Kovalainen, del BMW de Robert Kubica i del Red Bull de David Coulthard, tots ells molt mals companys de viatge, tenint en compte que Hamilton, que s'aturà una volta després, va sortir per davant d'ells. A partir d'aquell moment, la cursa s'havia complicat horriblement per a Fernando Alonso i més que es complicaria quan a la volta 34 l'alemany Sebastian Vettel (Toro Rosso), que havia arribat a liderar la prova, l'envestia al final de la recta de meta i li destrossava la part posterior de la carrosseria.

En aquesta mateixa volta la sort jugaria una vegada més a favor de Lewis Hamilton. Robert Kubica intentava avançar el britànic i se l'endugué per davant, ambdós cotxes van donar una virolla, però van poder continuar la carrera sense que els seus cotxes sofrissin el més mínim dany.

En passar per un dels petits rierols que s'havien format a la pista a causa de la incessant pluja, de vegades torrencial, les rodes del McLaren d'Alonso feien «aquaplanning», perdia el control del cotxe, es colpejava amb el mur de protecció del costat dret de la pista i acabava enmig del traçat japonès. Fernando Alonso abandonava el cotxe pel seu propi peu, moltes de les esperances d'aconseguir el seu tercer títol mundial, i el director de cursa havia de neutralitzar la correguda per retirar el cotxe i netejar la pista.

A partir d'aquell moment, Hamilton es va limitar a mantenir un avantatge suficient sobre els seus seguidors i creuar la línia de meta com a vencedor per quarta vegada en la temporada i amb la possibilitat de culminar el seu somni de campió del món a la Xina. Kovalainen fou segon, i Raikkonen s'hagué de conformar amb el tercer lloc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.