cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Lorenzo i Stoner s'acosten al títol

Aconseguiren el millor registre de la jornada i són favorits per obtenir el triomf

Els líders de Moto GP i 250 cc, l'australià Casey Stoner (Ducati) i el mallorquí Jorge Lorenzo (Aprilia) s'acostaren ahir un poc més als títols de campions, en marcar els millors temps en els entrenaments del Gran Premi de Portugal.Als 250 cc s'imposà tant en els entrenaments lliures com en els oficials i va fer el millor registre amb un temps d'1:40.480 per 1:40.824 del seu rival italià Andrea Dovizioso (Honda), que fou segon.

En la tercera posició de la graella de sortida, s'hi situà el finès Mika Kallio (KTM), amb 1:40.893 per davant el seu company d'equip, el japonès Hiroshi Aoyama, quart amb 1:41.063.L'espanyol Àlvaro Bautista (Aprilia) fou cinquè a la tanda de classificació, després d'haver patit una caiguda en els entrenaments lliures del matí a la darrera corba. Ahir horabaixa, rere Bautista es classificaren el pilot de San Marino Alex de Angelis, segon en el Mundial, amb 1:41.423, i el que fou campió del món de 125 cc el 2005, el suís Thomas Luthi (Aprilia), amb 1:41.455.

Stoner dominà les dues sessions de Moto GP en l'inici de la primera prova en la qual tindrà l'oportunitat d'assolir el títol de campió del món. A l'australià, li basta el primer lloc i que el seu màxim rival, si és que ni queda cap quan manquen cinc proves per finalitzar la temporada, l'italià Valentino Rossi (Yamaha) quedi sisè o en una posició pitjor.L'australià de Ducati dominà la primera i la segnoa sessió d'entrenaments lliures amb 1:38.105 i 1:37.950, respectivament, i fou, amb el japonès Makoto Tamada (Yamaha), segon, l'únic que baixà d'1:38.00. El set vegades campió del món, l'italià Valentino Rossi (Yamaha), aconseguí el tercer lloc en una virtual graella de sortida, amb 1:38.120 per davant el català Dani Pedrosa (Honda), quart amb 1:38.201.

En 125 cc, l'espanyol Héctor Faubel (Aprilia) patí una caiguda a la conclusió dels entrenaments oficials i fou 17è a la graella provisional, rere Mattia Pasini (Aprilia) i el seu màxim rival en la lluita pel títol mundial, l'hongarès Gabor Talmacsi (Aprilia).

Faubel no donà importància a l'accident, que es produí quan era vuitè en la classificació i faltava un minut i mig perquè acabàs, i es mostrà optimista amb vista als entrenaments d'avui i la carrera del diumenge.El seu altre company d'equip, l'espanyol Sergio Gadea (Aprilia), fou tercer amb un temps d'1:45.976 per 1:45.15 de Pasini.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.