nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.65°

Cop d'efecte de Fernando Alonso

L'asturià es col·loca a només dos punts de Hamilton, que acabà nové, i es distancia de Raikkonen

El pilot asturià Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) va guanyar ahir el Gran Premi d'Europa, desena prova del Mundial de Fórmula 1, disputat en el circuit alemany de Nurbungring, després d'avançar Massa a falta de cinc voltes amb toc inclòs.

Amb aquesta victòria d'Alonso i després que Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) acabàs en desena posició, la diferència entre ambdós és de tan sols dos punts en el Mundial.

Al bicampió del món l'acompanyaren en el podi Felipe Massa (Ferrari) i Mark Webber (Red Bull) que va acabar en tercera posició, després d'un final intens amb Alex Wurz (BMW Williams), que a punt va estar de sumar el seu segon pòdium de la temporada.

El Gran Premi va començar de forma caòtica, amb un diluvi que va provocar fins a vuit sortides de pista en la mateixa corba, entre ells Lewis Hamilton, que arran d'aquest accident va haver de reprendre la carrera amb una volta perduda respecte als altres corredors.

A causa de la intensa pluja, la carrera va estar aturada més de mitja hora i en el moment d'iniciar-se, el pilot convidat Markus Winkelhock (Spyker) va llançar la carrera en primera posició en no haver entrat en boxes, seguit de Massa i Alonso.

Ja amb l'asfalt més sec el pilot brasiler i el bicampió no van tenir problemes per passar Winkelhock.
A la volta 34, es va acabar la ratxa del finlandès Kimi Raikkonen en trencar el motor del seu bòlit i cedir així la tercera posició a l'australià Mark Webber (Red Bull).

La pluja va tornar al circuit alemany a falta de nou girs i així va començar una carrera nova. Massa i Alonso van entrar a canviar pneumàtics.

A partir d'aquí, la carrera es tornà en una dura pugna entre els dos pilots, amb continus atacs per part de l'asturià que no parava d'ensenyar el morro del seu cotxe al brasiler de Ferrari. I fou en faltar cinc voltes, quan el bicampió del món encalçà Massa i després de tocar-se a l'avançament, el pilot de McLaren es col·locà primer. A partir d'allà, Alonso pitjà l'accelerador al màxim per acabar primer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.