nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.92°

Raikkonen torna a guanyar

El finlandès aconsegueix la segona victòria consecutiva amb Alonso en segona posició

El finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) guanyà ahir el Gran Premi de la Gran Bretanya, novena prova del Mundial de Fórmula 1, disputat en el circuit de Silverstone, on va estar acompanyat al podi pels dos pilots de McLaren-Mercedes, l'asturià Fernando Alonso, a 2'4 segons, i el britànic Lewis Hamilton, tercer. Amb aquesta victòria, la segona consecutiva i tercera de la temporada per a Raikkonen, el de Ferrari s'apropa al lideratge en la classificació general en sumar 52 punts, encara que lluny encara dels 70 de Hamilton, que es manté líder del campionat, i dels 58 d'Alonso, segon en la general. Raikkonen és el primer pilot que guanya tres curses aquesta temporada.

El quart lloc va ser per al polonès Robert Kubica (BMW-Sauber) i el cinquè per al brasiler Felipe Massa (Ferrari), qui va haver de protagonitzar una gran remuntada, després de sortir des de «boxes» en haver d'avortar el primer intent de sortida en el «pit lane» per problemes al monoplaça.

Per la seva part, Raikkonen, en primera línia de sortida, intentà des de l'arrencada superar per fora Hamilton, qui li va tancar el pas, mentre Alonso mantenia la seva tercera posició d'inici, mentre esperava atacar en el moment adequat.

Raikkonen i Alonso anaven al mateix ritme després de vuit voltes, aguantant el nivell de Hamilton. En la volta 14 el finlandès va atacar el britànic i gairebé es toquen, però ambdós van continuar endavant, encara que ja el líder del Mundial sentia a prop la pressió del de Ferrari. Hamilton va parar en «boxes» en la volta 15, però va voler sortir abans i encallà el cotxe amb la mànega del combustible, fet que va provocar que el de Ferrari es col·locàs en primer lloc després de la primera aturada.

Alonso es va col·locar al capdavant, després de la primera entrada del finlandès, i va treure avantatge als seus dos seguidors de quatre i set segons de distància, respectivament, amb la qual cosa potenciava les seves opcions de pujar al pòdium com a primer. Raikkonen es posava endavant després de la segona parada d'Alonso, potser a causa de la diferència de pes després de la càrrega de combustible. Després d'aquesta aturada, la diferència amb Alonso va ser de tres segons, definitius perquè el de Ferrari aconseguís la segona victòria consecutiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.