algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Alonso només marca el tercer millor temps

Lewis Hamilton aconseguí la pole position a ca seva per davant el finès de Ferrari Kimi Raikkonen

El britànic Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) començarà avui des de la primera posició de la graella de sortida del Gran Premi de Gran Bretanya, novena prova puntuable pel Mundial de Fórmula 1, en el circuit de Silverstone, mentre que l'asturià Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) sortirà tercer després d'haver millorat notablement les seves prestacions.

Hamilton, líder del Mundial de pilots, sortirà des de la pole position a ca seva, just per davant del finès Kimi Raikkonen (Ferrari), que l'acompanyarà a la primera filera. L'anglès tractarà de convertir-se avui en el primer britànic que guanya a casa des que en el 2000 ho fes l'escocès David Coulthard, aleshores amb un McLaren.

Alonso, segon en el Campionat a 14 punts d'Hamilton, ocuparà la segona filera junt al brasiler Felipe Massa (Ferrari). L'asturià dominà amb brillantor les dues primeres rondes de la sessió de classificació, però a la tercera i decisiva fou superat primer per Raikkonen i després per Hamilton. El pilot anglès, que a les seves vuit primeres carreres ha acabat sempre en el podi, va dur l'alegria als espectadors britànics en aconseguir la pole en el darrer instant.

Després d'acabar endarrerit divendres a les dues primeres sessions d'entrenaments lliures, Alonso començà a millorar a la tercera tanda lliure, disputada ahir dematí. A la classificatòria començà dominant amb autoritat, però a la ronda decisiva el protagonisme l'acaparà Lewis Hamilton, que deixà pel final el cop de gràcia. Fins aquell moment l'anglès es mantingué a l'espera d'un descuit dels seus rivals. El treball realitzat per l'equip durant la nit donà els seus fruits i Alonso es trobà un cotxe completament diferent, amb el qual es va sentir còmode. Alonso espera ara que l'estratègia d'omplir el dipòsit que el seu equip elegeixi li permeti superar els pilots que li sortiran per davant.

Per darrere de la lluita entre els McLaren-Mercedes i els Ferrari començaran a la tercera filera el polonès Robert Kubica (BMW Sauber) i l'alemany Ralf Schumacher, que aconseguí per Toyota el millor resultat de la temporada en una classificatòria. A la quarta línia hi haurà els dos pilots de Renault, el finès Heikki Kovalainen i l'italià Giarcarlo Fisichella.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.