nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

Alonso queda sense pole

L'asturià sortirà per darrere del Ferrari del brasiler Felipe Massa, que imposà la llei del més fort

Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) va estar ahir molt a prop del primer lloc de la formació de sortida del Gran Premi de Malàisia, després d'haver estat el més ràpid a les dues primeres eliminatòries. Però, a la tercera i definitiva, el brasiler Felipe Massa imposà la llei del més fort i Ferrari aconseguí la seva segona pole de la temporada.

Pareixia que a una sola volta Fernando Alonso podria aconseguir imposar-se a Ferrari, ja que el seu temps a les primeres sèries així ho feia pensar. Mentre que l'asturià no va cometre cap errada en el primer intent de la darrera sèrie, Felipe Massa sortia llarg a un revolt i posava les dues rodes fora de la pista, mentre que el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) es passava de frenada.

En aquest circuit aconseguí Fernando Alonso l'any 2003 la seva primera pole, dos anys després -2005- la va repetir i a més aconseguia el triomf. Enguany, també un any senar -2007- li tocava tornar a partir des del primer lloc, però al final no ho va poder aconseguir, per poc.

Mentre que Massa aconsegueix la seva primera pole de la temporada, Alonso repeteix el segon lloc d'Austràlia i, almenys, s'ha imposat al segon Ferrari, el de Kimi Raikkonenm per 169 mil·lèsimes de segon, i també al seu company a McLaren Mercedes, Lewis Hamilton.

Malgrat que aquesta és només la segona cursa de la temporada, està clar que, en condicions normals, Ferrari i McLaren són els dos únics capacitats per guanyar i que Fernando Alonso ha de poder comptar amb la fiabilitat del seu cotxe per aconseguir el major nombre de punts possibles en espera de millores al cotxe que arribaran per al Gran Premi d'Espanya a mitjans maig i que poden servir per estar a l'altura dels Ferrari.

Després d'haver-se especulat des que finalitzà el Gran Premi d'Austràlia amb el canvi de motor del Ferrari del guanyador Kimi Raikkonen, perquè havia perdut aigua durant les darreres voltes, ahir el director de l'escuderia italiana, el francès Jean Todt, va desmentir aquesta possibilitat, però s'haurà d'esperar realment fins al començament de la cursa per veure si ho fan o no, amb la corresponent penalització de deu punts a la formació de sortida.

Darrere els Ferrari i McLaren-Mercedes, el tercer competidor en millor forma és BMW Sauber, que ha col·locat els seus cotxes a la tercera fila, amb l'alemany Nick Heidfeld, i a la quarta, amb el polonès Robert Kubica, mentre que la sorpresa de la jornada la va proporcionar l'alemany Nico Rosberg, que va situar el seu Williams-Toyota en cinquena posició.

En el costat negatiu està Renault, campió del món les dues darreres temporades, però que a la present, amb el finlandès Heikki Kovalainen i l'italià Giancarlo Fisichella, estan passant moltes dificultats. Ahir no superaren la segona eliminatòria i partiran des de la sisena fila de la formació de sortida.

La forta calor regnant i la possibilitat de tempestes faran que la cursa d'avui sigui molt dura. Alguns motors poden arribar al final del seu cicle abans que arribi al final de la prova. Aquesta és la possibilitat de victòria per Alonso.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.