algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Un consell decisiu

El Mallorca debatrà avui el seu futur en una trobada en què se cercarà un nou president i un altre conseller delegat, després de la dimissió de Jaume Cladera

22602
Jaume Cladera dimití el 24 de desembre passat i el club ha d'escollir un president nou. | T. AYUGA

El Mallorca començarà l'any amb un nou capítol del serial que es viu a la planta noble i que ha deixat el club amb un president interí, una paràlisi institucional i un futur que és una incògnita. Avui es reuneix el consell d'administració de la Societat Anònima Esportiva i es manté la incertesa sobre si s'aconseguirà un acord per nomenar nou president i nou conseller delegat.

Jaume Cladera formalitzà la seva dimissió el passat dia 24 per evitar així la destitució, que ja no serà tractada en el consell d'avui, després que Biel Cerdà s'aliàs amb Utz Claassen i Pere Terrasa. Les opcions per substituir Cladera són moltes i diverses. En primer lloc, i abans de qualsevol altra consideració, s'ha de saber que el consell d'administració està format per Llorenç Serra Ferrer, Miquel Coca, Cladera, Cerdà, que té dos vots, Terrasa, Claassen i Josep Roig. Les aliances són tot un misteri, perquè encara no està clar si Cerdà té un acord amb Claassen -que neguen de manera reiterada un i altre- o només ha girat l'esquena a Serra Ferrer per forçar l'adéu de Cladera.

En principi, la lògica fa pensar que Llorenç Serra Ferrer continuarà com a president en funcions i que no s'aconseguiran els dos terços necessaris per elegir nou conseller delegat. És a dir, que qualsevol tipus de decisió haurà de ser aprovada pel consell d'administració. Això suposaria un entrebanc per al normal desenvolupament del club, atès que amb l'enfrontament existent la presa de decisions se'n veuria ressentida. En tot cas, res no hi ha de segur en un consell d'administració en què just fa trenta dies semblava del tot impossible que Cerdà estigués a favor de destituir Cladera.

Per elegir el president de la Societat Anònima Esportiva fa falta només la majoria simple dels vots. Serra sempre ha manifestat que no vol ocupar aquest càrrec, però tot fa pensar que tindria els vots suficients per ser-ne elegit, ja que, a banda del seu vot, podria disposar dels de Miquel Coca, Jaume Cladera i els dos de Biel Cerdà. Aquests cinc suports basten perquè Serra pugui ser escollit president. Ara bé, no seria gens estrany que l'exconseller de Turisme no acudís a la cimera.

L'elecció de conseller delegat és més complicada, perquè requereix el vot favorable de dos terços. Biel Cerdà podria haver aconseguit un pacte per separat amb Llorenç Serra Ferrer i Utz Claassen per aconseguir el nomenament. Considerant que Serra, Coca, Claassen i els dos vots de Cerdà fossin per al pollencí resident a Catalunya, encara en faria falta un altre. Clar, sembla impossible que Cladera voti a favor de Cerdà, que ha provocat el seu adéu a la presidència. Així mateix, no és viable que Josep Roig, tot i que és conseller gràcies a Utz Claassen, voti pel pollencí. De fet, Cerdà indignà les penyes en proposar canviar la mascota i l'escut de l'entitat. A més, ha estat el gran impulsor del projecte de construcció del nou Lluís Sitjar, que aixecà unànimes lloances inicialment i que ara ja ningú no es creu. Evidentment, Pere Terrasa tampoc no votarà Cerdà com a conseller delegat.

Es tracta, doncs, d'un escenari que deixa la institució ficada dins un laberint del qual no s'albira la sortida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.