algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Claassen: “Si no venen abans d’agost presentaré una oferta”

27320
L’empresari alemany i accionista del Mallorca, Utz Claassen, durant la roda de premsa que convocà en un conegut hotel palmesà per presentar el seu projecte.

Utz Claassen, propietari d'un vint per cent de les accions del Reial Mallorca, està disposat a adquirir el control de l'entitat palmesana. L'empresari alemany, enfrontat des de fa temps amb el president, Jaume Cladera, i el vicepresident, Llorenç Serra Ferrer, afirmà ahir que està preparat per fer una oferta pels paquests accionarials que controlen aquests si, arribat el mes d'agost, no han trobat cap altre comprador.

El teutó va fer aquest anunci ahir durant la presentació del seu projecte de futur per al Mallorca "Força vermella 2020" i afirmà que té la capacitat d'involucrar-hi gent amb "muscle financer".

Claassen va repetir en diverses ocasions que la intenció no és la de controlar el Reial Mallorca, però va insistir que té recursos financers per si, arribat el cas, hagués d'afrontar la compra de les accions de Serra i de Cladera en solitari.

A més, l'alemany remarcà que no té intenció de vendre la seva participació en l'entitat, que va arribar al Mallorca pensant que entrava en un projecte a llarg termini i que ni la continuïtat del pobler el faria canviar d'opinió. "Pens que un projecte de creixement no té a veure amb majories, ja que els consellers tenen la responsabilitat legal de prendre les millors decisions per a l'entitat i no per als seus accionistes", indicà.

L'empresari teutó va reconèixer que havia mantingut contactes amb possibles inversors, persones interessades a parlar "amb la gent que vol quedar" i no amb "els que volen vendre", amb referència al grup de Serra Ferrer.

La "merdeta"

Claassen va deixar ben clar el que pensa de fer una ampliació de capital. L'alemany apuntà que aquesta acció és "una merdeta" i que només és bona a curt termini, sense beneficis clars considerant horitzons més llunyans.

No obstant això, l'accionista vermell respongué afirmativament la pregunta de si acudiria a una ampliació de capital si és convocada pel club, encara que considerà que els possibles beneficis no anirien més enllà "d'un parell d'anys".

Aliances

L'empresari alemany, preguntat per la seva aliança amb Pere Terrasa, afirmà que no té cap acord amb ell, que ara per ara només estan col·laborant i que el seu canvi d'actitud respecte de l'exdirector general del club s'ha degut que "tot el que m'ha dit Terrasa en els darrers mesos s'ha demostrat com a veritat".

Força vermella 2020

Utz Claassen presentà als mitjans de comunicació el seu pla per convertir el Mallorca en el tercer equip d'Espanya per a l'any 2020. Força vermella és un projecte que ja presentà l'alemany en el consell d'administració del Mallorca fa 18 mesos, una sèrie d'accions a tots els nivells que es poden posar en marxa "ja mateix" i encaminades a assegurar la viabilitat econòmica del club, ja que amb vista al 2020 seria com "l'equivalent a una inversió de 1.000 milions d'euros".

"Vaig presentar el projecte fa 18 mesos, però encara no s'ha fet res. Es poden duplicar els ingressos, fins i tot triplicar-los", assegurà Claassen, posant com a exemple de bona gestió el Bayern de Munic, que ha multiplicat per 50 els ingressos en els darrers 30 anys gràcies a una bona gestió que no depèn de la venda dels seus millors futbolistes.

A més, Claassen digué que Palma té, només per darrere Londres, un gran potencial per explotar els aficionats forans, ja que amb la població local no hi ha prou recursos per sobreviure.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per toni, fa mes de 11 anys

VERGER i compnyia, l'oposició a LLSF no és molt bona. S'ha de millorar bastant. Crec que heu donat suport al bàndol equivocat.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente