nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

El Mallorca no té els comptes aprovats

El club vermell va vendre De Guzmán, Trejo i Webó per un total de 10 milions d’euros, però el benefici, una vegada reformulada la comptabilitat, ha quedat reduït a 7,2 milions

26588
Serra Ferrer i Jaume Cladera confien a aprovar els comptes en el consell d’administració de dilluns que ve. | J. TORRES

El Reial Mallorca Societat Anònima Esportiva encara no ha aconseguit aprovar els comptes de la temporada 2010/2011. El consell d'administració s'ha vist obligat a reformular els comptes, atès que no pot aplicar a l'exercici passat els avantatges que li suposa haver firmat el conveni de creditors.

Els comptes anuals s'han d'aprovar abans de final d'any, però el Mallorca no ho ha fet. L'exercici comptable es tanca el trenta de juny, però la legislació permet que els nombres de la campanya reflecteixin els fets més substancials que tinguin lloc en els sis mesos posteriors.

La impugnació del conveni de creditors per part de l'empresa Delta Sport ha provocat que el Mallorca s'hagi vist obligat a reformular els comptes. La raó és tan senzilla com que el conveni ja no es produeix dins els sis mesos posteriors al tancament de l'exercici 2010/2011. Així les coses, els primers comptes que foren presentats al consell d'administració presentaven uns beneficis de 10,8 milions d'euros. En canvi, dilluns, el benefici quedà reduït a 7,2 milions d'euros. El superàvit és important, però s'ha de considerar que el Mallorca va vendre De Guzmán, Webó i Trejo per un total de 10 milions d'euros; és a dir, que l'activitat ordinària del Reial Mallorca de Serra Ferrer provocà pèrdues de poc menys de tres milions durant la temporada 2010/2011.

En tot cas, la realitat és que els pressuposts encara no s'han aprovat, malgrat que allò habitual és que tinguin el vistiplau abans de final d'any. En aquesta ocasió, emperò, no ha estat així. De fet, en primer lloc, s'han d'aprovar pel consell d'administració i, posteriorment, per la junta general d'accionistes.

En principi, una vegada que ja s'han reformulat, està previst que el consell d'administració els aprovi dilluns que ve amb uns beneficis de 7,2 milions d'euros. Acte seguit, haurà de ser la junta general d'accionistes la que aprovi els comptes.

La situació econòmica de l'entitat, tot i la política d'austeritat i el concurs de creditors, és ben preocupant, perquè l'activitat ordinària del club continua generant pèrdues. Això obliga l'entitat a traspassar temporada darrere temporada els seus millors actius amb la consegüent desil·lusió per part de l'afició.

La falta de solvència s'agreujarà a partir del pròxim curs, quan el club hagi d'afrontar els pagaments fixats pel conveni del concurs de creditors. Aleshores, el Mallorca es veurà obligat a fer un nou exercici d'austeritat amb els importants riscs esportius que això suposa.

D'aquesta manera, seria bo que el Mallorca realitzàs tan aviat com fos possible una ampliació de capital per aconseguir solvència econòmica. Llorenç Serra Ferrer ha manifestat en més d'una oportunitat que no fa comptes fer cap ampliació de capital.

La falta de solvència es pot suplir amb una gestió eficaç, però si la temporada passada, després de traspassar futbolistes per valor de 10 milions d'euros, es tancà l'exercici amb uns beneficis de només 7,2 milions...

En principi, tant Pere Terrasa com Utz Claassen, que mantenen males relacions amb Serra Ferrer, estan disposats a aprovar els comptes sense cap problema.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.