algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Just 2 milions d'€ per fitxar

El consell d'administració del Mallorca aprovà ahir uns pressuposts austers per al curs 2011/2012, abocats a dependre del traspàs de jugadors per tancar futures incorporacions

122790
Fernando Martos, Pere Terrassa, Jaume Cladera, Llorenç Serra Ferrer i Gabriel Cerdà completaren un consell d'administració. | RCD.Mallorca

La direcció esportiva del Reial Mallorca només disposarà de dos milions d'euros per invertir en fitxatges amb vista a la temporada 2011/2012. A aquesta quantitat, caldrà afegir-hi l'obtinguda pel percentatge dels ingressos per traspassos que hi pugui destinar. Aquesta és una primera lectura que es pot fer de la reunió extraordinària del consell d'administració de la societat anònima esportiva balear que es dugé a terme ahir als despatxos de l'estadi de Son Moix, en què es va debatre la presentació de la nova campanya de captació de socis i es va aprovar el pressuport per al curs que ve.

A la reunió, hi assistiren el president, Jaume Cladera; el vicepresident, màxim accionista i responsable de la direcció esportiva, Llorenç Serra Ferrer; i els consellers Fernando Martos, Pere Terrassa i Gabriel Cerdà. Per motius d'agenda, no hi foren presents el conseller Utz Claassen ni el secretari Miquel Coca. El pressupost global aprovat per a la campanya 2011/2012, que preveu un augment del 5% dels ingressos respecte de l'any passat i una lleugera disminució en les despeses, oscil·larà entre els 30 i els 30,5 milions d'euros, dels quals se'n destinaran 16 a cobrir les despeses de l'àrea esportiva, que inclouen els salaris dels jugadors i del cos tècnic i els fitxatges.
El president, Jaume Cladera, explicà a la premsa, en sortir de la reunió, que el cost actual de la plantilla és d'uns 14 milions d'euros, la qual cosa en deixa només 2 per invertir en fitxatges. A més, cal recordar que aquests 2 milions destinats a reforçar la plantilla necessiten rebre l'autorització dels administradors concursals, Sebastià Frau, Pedro Mir i José Miguel Cregenzan.

Ara bé, cal tenir present que el Mallorca també podrà disposar dels ingressos obtinguts pel traspàs de futbolistes a l'hora de fitxar. Aquests doblers, emperò, no es podran destinar íntegrament als reforços, perquè un percentatge es destina a pagar Hisenda i un altre, els creditors. Dit això, podem deduir que el Mallorca estarà obligat a vendre algun dels seus futbolistes més ben valorats per fer front a la contractació de les sis noves incorporacions que té previstes Llorenç Serra Ferrer per reforçar la plantilla en totes les línies. Els 2 milions d'euros pressupostats es preveuen insuficients per cobrir les despeses de la compra -sempre que el futbolista no arribi amb la carta de llibertat davall el braç- i les seves futures nòmines. O és així, o el sou de les cares noves serà força baix.

Malgrat disposar d'uns recursos econòmics bastant limitats, la idea del Mallorca és "construir un equip solvent, capacitat per conservar la categoria un any més sense dificultats i donar satisfaccions a l'afició", Cladera dixit.
Per altra banda, el president mallorquinista assegurà que el club confia a sortir del concurs i firmar el conveni amb els creditors a finals d'any. Així, just una petita part del primer pagament entraria dins el pressuport del curs 2011/12. La resta formaria part dels comptes de la campanya següent.

Campanya de socis

Al marge de l'aprovació dels pressuposts, l'altre tema que es tractà en la reunió del consell d'administració d'ahir fou el de la posada en marxa de la nova campanya de socis. L'òrgan de govern del club avaluà ahir una primera proposta presentada per l'equip de màrqueting i decidí desestimar-la inicialment perquè no s'adaptava a l'objectiu prioritari que s'ha marcat el Mallorca per a la temporada que ve: omplir el camp. En aquest sentit, Cladera explicà que "en la nova filosofia del consell d'administració la prioritat és aconseguir que la gent vagi al camp, per damunt els ingressos que el club pugui obtenir amb els abonaments. Volem que cada jornada hi hagi una bona entrada a Son Moix i que l'equip senti la calidesa de tot el mallorquinisme". El temps invertit en el llarg debat dels dos únics punts tractats en la reunió d'ahir, que durà més de tres hores, obligà a ajornar per al pròxim consell d'administració la valoració del balanç esportiu de la temporada passada que havia de presentar Serra Ferrer. Ahir només es parlà de nombres; l'anàlisi dels temes esportius queda pendent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per p, fa mes de 12 anys

¿Para que sirven las agendas?No se puede entender que un consejo de admonistración falte tanta gente,así nos luce el pelo.

Valoració:2menosmas
Per toni, fa mes de 12 anys

És una llàstima. Haurem de triar entre en Messi o en Ronaldo, no podran ser tot dos.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente