algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Serra Ferrer: “Estic convençut que aquest final de Lliga serà molt bo”

El vicepresident i màxim accionista del Mallorca veu capacitats els jugadors per superar la delicada situació en què quedà l'equip després de perdre contra l'Almeria i evitar el descens a Segona

51308
Serra Ferrer volgué expressar ahir la màxima confiança en la plantilla del Reial Mallorca. | MONSERRAT

La derrota de diumenge a l'estadi Juegos del Mediterráneo davant el coer Almeria deixà el Reial Mallorca en una situació molt incòmoda en la classificació i amb opcions reals de descens a Segona Divisió quan falta una jornada per al final de la Lliga. El conjunt que entrena Michael Laudrup es troba actualment en el moment més delicat de tota la temporada i, per aquest motiu, el vicepresident i màxim accionista del club, Llorenç Serra Ferrer, decidí ahir trencar el silenci i donar la cara per enviar un missatge de tranquil·litat a l'afició i de confiança als futbolistes de la primera plantilla, que ahir retornaren a l'Illa visiblement tocats moralment i conscients que dissabte els espera una autèntica final davant l'Atlètic de Madrid a l'Iberostar Estadi.

Serra Ferrer, que va formar part en l'expedició mallorquinista que viatjà a Almeria, assegurà en el viatge de retorn que "els jugadors estan confiats que estan capacitats per treure aquesta situació endavant. Jo estic convençut que amb el suport de l'afició, amb allò que des del club puguem ajudar, a tranquil·litzar i fer costat a qualsevol decisió del cos tècnic, estic convençut que aquest final de Lliga serà molt bo. Si som capaços de sumar 47 punts aquesta Lliga, podrem afirmar que serà una campanya molt bona".

El mandatari mallorquinista reconegué que la derrota davant l'Almeria fou una gran decepció per a tots, però també volgué animar jugadors i afició a aixecar el cap i a fer un darrer esforç perquè al final el Mallorca pugui quedar a Primera per quinzè any consecutiu. "Després d'una derrota, és normal que hi hagi una mica de decepció, però tenim la possibilitat d'aixecar-nos, transmetre, recordar i reforçar. Això és el que ara importa, començant per un mateix i arribant a la resta de jugadors. A l'afició li passa el mateix. El primer dia la decepció és molt gran, però després torna a aixecar-se i el sentiment mallorquinista l'anima a rebel·lar-se per sumar esforços i per assistir al camp. Això és el futbol", digué.

Davant el que es presenta com una autèntica jornada d'infart i de transistors, Serra Ferrer recomana no estar pendents d'allò que passi en els altres camps i destacà el fet de "dependre al 100% de nosaltres mateixos". Així, amb referència als resultats que es puguin produir en els altres duels amb conjunts implicats en la lluita per la permanència, Serra Ferrer assegurà que "hem d'estar centrats en nosaltres mateixos. El millor d'aquesta situació és que depenem de nosaltres mateixos i que els tres resultats possibles ens podrien afavorir. Això no obstant, no hem de pensar en això ara, sinó en el fet que estam capacitats per vèncer el nostre matx i no haver de pensar en allò que pot passar amb altres marcadors".

Per altra banda, el pobler no volgué entrar en valoracions sobre l'actitud dels futbolistes a Almeria i afirmà que "no som jo qui ha de fer valorar res, és Michael (Laudrup) i els jugadors. L'única cosa que he de fer jo és sumar, donar tranquil·litat i transmetre confiança que l'equip és capaç de fer una gran temporada. Jo firmaria acabar amb 47 punts deu anys seguits. La Lliga és una competició molt difícil, llarga i dura, i hem d'aprendre d'aquesta experiència, perquè en el futur serà el que passarà".

El Mallorca té un 2,47% de possibilitats de baixar a Segona

Just resten 90 minuts de competició per conèixer el nom de l'equip que acompanyarà l'Hèrcules i l'Almeria en el descens a Segona Divisió i el ventall final de candidats ha quedat fixat en sis equips, entre els quals es troba el Reial Mallorca, després de la derrota de diumenge a l'estadi Juegos del Mediterráneo. Reial Societat, Osasuna, Getafe, Deportivo i Saragossa completen la relació de clubs implicats en la batalla final per la salvació.

Entre el conjunt de Laudrup, que és tretzà amb 44 punts, i el Saragossa, que és devuitè, just hi ha dos punts de diferència i curiosament els sis equips amb opcions de descens depenen de si mateixos per salvar-se. Una victòria en garanteix la permanència a qualsevol. La lluita per la permanència es lliurarà en cinc escenaris diferents i just hi haurà un enfrontament entre dos rivals directes: el duel que jugaran a Anoeta la Reial Societat i el Getafe. La resta de partits són el Mallorca-Atlètic de Madrid, el Deportivo-València, l'Osasuna-Vila-real i el Llevant-Saragossa. Entre aquests cinc matxs es poden produir fins a 243 combinacions de resultats. A priori, els que ho tenen més bé per salvar-se són el Mallorca i l'Osasuna, ja que ambdós just tenen un 2,47% de possibilitats de descendir. Els segueixen la Reial Societat (3,29), el Getafe (16,46%) i el Deportivo (27,16%), mentre que el que té més paperetes per baixar a Segona és el Saragossa amb un 48,15% de possibilitats.

Dit això, el Mallorca salva matemàticament si guanya o empata. Emperò també té opcions de no baixar si perd, però en aquest cas dependria d'altres resultats. El conjunt de Laudrup només se n'aniria a Segona si perd i es produeixen aquests quatre resultats: el Saragossa guanya i el Depor, l'Osasuna i el Getafe sumen, almanco, un empat. Si el Mallorca perd, es podria veure involucrat en un múltiple empat a 44 punts amb un màxim de 4 equips (Mallorca, Osasuna, Depor i Getafe o Reial Societat). Els balears, que tenen el goal average directe a favor amb l'Osasuna i amb la Reial Societat, i en contra amb el Depor i el Getafe, es veurien afavorits sempre que un dels equips implicats en el múltiple empat fos el navarrès. En cas contrari, només se salvaria si just empata amb la Reial Societat. Si són el Depor i/o el Getafe els que empaten a 44 punts, el Mallorca diria adéu a Primera, sempre que el Saragossa guanyi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pep, fa mes de 12 anys

Si esto es lo que piesa este señor estamos apañados.Yo le diria que se lo haga mirar,o que ponga el Club en venta y no juegue más con los aficionados.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente