algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Contra l'esperit de Braveheart

La selecció espanyola cercarà davant la rocosa Escòcia una tercera victòria que la consolidi en el lideratge del grup I. Del Bosque ja podrà disposar de Xabi Alonso

La selecció espanyola disputa avui (21 hores) el darrer partit oficial del 2010, al mític escenari de Glasgow, l'estadi Hampdem Park, on aspira a fer una passa de gegant cap a l'Eurocopa 2012, davant d'una Escòcia que arriba amb maror per la dura crítica en el plantejament ultradefensiu en la derrota davant de la República Txeca.

Hampdem Park, l'escenari on Vicente del Bosque va conquerir la darrera Copa d'Europa com a tècnic del Reial Madrid i on va néixer la llegenda d'Iker Casillas amb les seves aturades salvadores en la novena, acull el duel més complicat d'Espanya en el seu inici del camí cap a l'Eurocopa 2012.

Una Eurocopa i un mundial recents fan que la selecció espanyola sigui el rival a batre del planeta i es trobi plantejaments defensius dels rivals. És el que espera la Roja d'Escòcia, que pot assestar un cop definitiu al grup de classificació si firma el ple de triomfs.

Espanya va golejar Liechtenstein (0-4) i assolí el lideratge de grup divendres, quan va tombar amb tres cops de cap Lituània a Salamanca (3-1). Les importants baixes de jugadors com Xavi Hernández, Cesc Fábregas, Fernando Torres, Raúl Albiol, Jesús Navas i Pedro Rodríguez no afecten un combinat que va com una seda.

Del Bosque recupera, a més, una peça clau en el seu engranatge, Xabi Alonso. El madridista no va jugar davant de Lituània per una grip que ja ha superat. El seleccionador va experimentar amb Santi Cazorla, a qui va col·locar pel centre, fora del seu hàbitat natural. Serà el sacrificat d'un equip que no mostrarà més canvis si finalment el cos mèdic dóna el vistiplau perquè jugui Sergio Ramos.

El defensa sevillà arrossega un fort cop al turmell patit a l'estadi Helmántico, però s'espera que pugui jugar avui d'inici. Si no supera la prova final, seria el seu company de club, Àlvaro Arbeloa, el que ocuparia el lateral dret.

Els internacionals espanyols confien que David Villa, a qui es va veure amb certa ansietat a Salamanca per marcar el seu gol 44 per igualar Raúl González com a màxim golejador històric de l'Estat, ho aconsegueixi a Glasgow. Des que va marcar a Liechtenstein, sembla perseguir-lo una maledicció. En quatre ocasions ha disparat als pals.

Haurà d'afinar punteria davant d'un ccontrincant defensiu, com Escòcia, que afronta davant d'Espanya una oportunitat única de reivindicar-se com a selecció que opti al segon lloc del grup o pràcticament enterrar les seves opcions i deixar el protagonisme a Lituània o a la República Txeca.

Després de les ferotges crítiques pel plantejament de Craig Leivin, seleccionador d'Escòcia, a Praga, on va perdre 1-0 amb un sistema tàctic sense un sol davanter (4-6-0), modificarà la seva pissarra per rebre la campiona del món i passar a un 4-1-4-1. Apostarà per Kenny Miller com a novetat a la punta d'atac, cercant per a la selecció els gols que habitualment marca al Glasgow Rangers.

Escòcia plantejarà un duel al límit, donarà la pilota a Espanya i cercarà contraatacs per puntuar. Especial atenció es mereix la seva força en el joc aeri: la seva perillositat a les accions a pilota aturada esperonades pels aficionats que acudiran a l'Hampden Park. La principal estrella és Darren Fletcher, migcampista del Manchester United, que lidera el joc.

A més de la recent derrota en la visita a la República Txeca, Escòcia va vèncer amb patiment el rival més feble del grup amb un resultat 2-1 a Liechtenstein i empatà (0-0) en la visita a Lituània. Afronta el matx d'Espanya com una final en la qual ha de puntuar per no quedar despenjada en el grup I.

L'historial d'enfrontaments entre Espanya i Escòcia està bastant igualat: quatre victòries de la Roja per quatre empats i tres derrotes. No venç a Glasgow des de 1974 (1-2) gràcies a un doblet d'Enrique Castro Quini. El darrer referent acabà en empat a 1 a Mestalla, amb Raúl González, com a golejador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per maria, fa mes de 13 anys
VISCA ESPANYA LA CAMPIONA DEL MÓN encara pica
Valoració:-3menosmas
Per Visca, fa mes de 13 anys
Visca Escòcia lliure!
Valoració:3menosmas
Per miki, fa mes de 13 anys
aquest esperit es per al pobles que volen ser lliures, no per als opresors
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente