algo de nubes
  • Màx: 15.62°
  • Mín: 7.61°
15°

200 Manzano, bicentenari

El tècnic de Jaén continua fent història i dilluns dirigirà davant l'Osasuna el seu partit número dos-cents a la banqueta del Reial Mallorca

50724
Manzano, dedicà uns minuts de l'entrenament d'ahir a consolar i a animar a Aduriz. | Monserrat

Gregorio Manzano continua fent gran la llegenda en el Reial Mallorca i dilluns, davant l'Osasuna, dirigirà el seu partit número 200 a la banqueta vermella, tots a Primera Divisió. El balanç que presenta l'entrenador andalús en els 199 duels que acumula fins ara en sis temporades diferents és de 78 victòries, 53 empats i 68 derrotes, uns nombres força interessants per a un equip humil com és el Mallorca. Manzano es convertí aquesta temporada en l'entrenador que més matxs ha dirigit al Reial Mallorca en la història a Primera Divisió i superà l'anterior rècord de Llorenç Serra Ferrer. El tècnic de sa Pobla ocupà la banqueta mallorquinista en 184 ocasions, amb un balanç de 52 victòries, 58 empats i 74 derrotes.

El tècnic de Jaén també pot pressumir de ser un dels entrenadors en actiu amb més experiència a Primera Divisió. Manzano, que, a més del Mallorca, ha estat entrenador del Valladolid, el Racing de Santander, el Rayo Vallecano, l'Atlètic de Madrid i el Màlaga, acumula ja 340 partits a Primera Divisió, on ha entrenat de manera gairebé ininterrompuda des de la temporada 1999/2000 fins a l'actual. En aquest punt, el seu balanç és de 128 triomfs, 87 empats i 125 derrotes.

Futur incert

Manzano és un entrenador que gaudeix d'un excel·lent present en el Reial Mallorca. De fet, el tècnic de Jaén no es cansa de recollir elogis per la seva feina amb la plantilla vermella i no són pocs els que el fan principal responsable de la bona marxa de l'equip a la Lliga. Emperò, el futur de Manzano a l'Illa es presenta incert. L'entrenador andalús acaba contracte amb el Mallorca el pròxim 30 de juny i encara no se sap si el renovarà. Això sí, la delicada situació econòmica i financera per la qual travessa la Societat Anònima Esportiva balear, actualment en situació preconcursal, afegida a l'elevada fitxa del tècnic, fan que sigui poc probable la continuïtat de Manzano la temporada que ve.

L'entrenador de Jaén avita pronunciar-se sobre aquest tema i no prendrà cap decisió respecte d'aquesta qüestió fins que no acabi la campanya, un cop comprovi quin camí pren el futur més immediat del Mallorca des del punt de vista institucional. Això sí, en cas de no renovar amb el Mallorca, a Gregorio Manzano no li faltaran pretendents, ja que figura en l'agenda de conjunts com el Sevilla, València, Vila-real, a més d'alguns clubs anglesos. Seran els sis partits que resten els sis darrers de Manzano en el Mallorca?•

Castro es perdrà el duel contra l'Osasuna per sanció i Mario és dubte per lesi

El partit de dimecres a La Romareda contra el Saragossa se saldà amb dues baixes per al Reial Mallorca. Per una banda, l'extrem uruguaià Gonzalo Castro veié la seva cinquena targeta groga i es perdrà per sanció el duel de dilluns contra l'Osasuna. Per altra banda, el migcampista Mario Suárez es va veure obligat a abandonar el terreny de joc lesionat, tot just 14 minuts després d'haver sortit a jugar en substitució de Webó. Les primeres exploracions mèdiques que li foren practicades ahir al futbolista detectaren una forta contractura muscular en un adductor que el fan ser dubte fins a darrera hora amb vista a la cita contra l'Osasuna.

Mario Suárez serà sotmès a diferents proves físiques en l'entrenament de demà, les quals determinaran si està en condicions de jugar o no. Per la seva banda, l'Osasuna afrontarà el matx contra el Mallorca amb la baixa segura del defensa Sergio Fernández, qui fou expulsat davant el Màlaga. Tanmateix, el tècnic José Antonio Camacho sí que disposarà del central Miguel Flaño i el migcampista Rúper. Dady i Delporte també seran baixa per lesió.

"Tenim el premi d'Europa a l'abast"

El central Rubén González féu una lectura positiva de l'empat aconseguit pel Reial Mallorca dimecres a Saragossa, tot i que reconegué que el resultat final els deixà un regust "agredolç" i una certa sensació d'"impotència".
"El partit contra el Saragossa ens deixà un regust agredolç. Tinguérem els tres punts a la butxaca, però jugades puntuals volgueren que tornàssim a casa amb només un. També ens deixà una certa sensació d'impotència perquè l'equip treballa i pateix en cada duel i ara podríem tenir dos punts més que no tenim", comentà el defensa gallec, qui no volgué carregar excessivament les tintes contra el col·legiat del matx, Turienzo Àlvarez, pel fet d'anul·lar un gol legal a Aritz Aduriz per un fora de joc inexistent.

"Els àrbitres són persones i es poden equivocar. Unes vegades ho fan a favor i d'altres en contra. Han de prendre decisions complicades en poc temps i la seva és una feina molt difícil. Aquestes errades formen part del futbol. Són coses que passen", afirmà el futbolista. Malgrat tot, Rubén insistí a veure els aspectes positius de la jornada i destacà que "la lectura positiva que és pot fer de tot plegat és que continuam allà, lluitant per les places europees. Depenem de nosaltres mateixos per acabar quarts i resten sis jornades que es presenten força complicades per a tots, ja que tots els equips ens jugam alguna cosa. Tenim el premi d'Europa a l'abast".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alfonso XIII, fa mes de 14 anys
Idò si és el que fa 200, l'Osasuna guanyará de 2.
Valoració:1menosmas
Per Vallespir172, fa mes de 14 anys
Amb tot el respecte, però una mica de rigor lingüístic no aniria gens malament. Del titular es desprèn que el senyor Manzano va néixer l'any 1810, la qual cosa imagino que no és correcta, i no pas que dugui 200 partits al capdavant del Mallorqueta.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente