algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.53°
11°

El Barça confia rematar l'Arsenal

L'equip de Guardiola, que defensa un 2-2 del partit d'anada, intentarà classificar-se per a la seva onzena semifinal en la màxima competició europea

117548
Pep Guardiola a la roda de premsa prèvia al matx. | Albert Oliv

El Barcelona aspira avui, en el partit de tornada dels quarts de final contra l'Arsenal, a accedir per onzena vegada a la semifinal de la Lliga de Campions, i també fer-ho per tercer any consecutiu, per consolidar a Europa el gran moment que viu. Després de l'exhibició de joc barcelonista en l'anada, malgrat que el matx va acabar 2-2, i després d'un nou recital del Barcelona en la Lliga contra l'Athletic, tot apunta que l'Arsenal no disposa de gaires opcions de donar un ensurt a l'equip català.

No obstant això, el conjunt blaugrana afronta el duel contra el rival anglès (20.45 hores) al Camp Nou amb una estranya estadística, que mostra que no ha estat capaç de derrotar un equip britànic al seu estadi en els darrers cinc enfrontaments.

Tot i aquestes xifres, al Barcelona ja li basta l'empat a zero i, fins i tot a un gol, encara que ningú a l'entitat blaugrana no entreveu un final de partit avui sense una victòria barcelonista, atesa la diferència que existeix entre ambdós conjunts, però especialment per les baixes que arrossega l'Arsenal.

L'equip que entrena Arsene Wenger acudeix al Camp Nou molt minvat d'efectius, per les baixes de Gallas, d'Arshavin, Song i, especialment, per la de Cesc Fabregas, qui va veure una targeta groga en l'anada que ja el privava de jugar, encara que una lesió el va apartar definitivament de participar en l'estadi blaugrana.

La baixa del català s'espera que sigui coberta per Nasri en l'eix del centre del camp, al costat de Diaby i Walcott, aquest darrer una autèntica amenaça per a la defensa blaugrana i per a un Eric Abidal que haurà d'estar molt atent. El tècnic francès avaluarà també l'estat físic de Sol Campbell, qui arrossega una lesió menor i de qui, en principi, podria disposar.

Wenger opinà, després del darrer partit de lliga, que el seu equip va guanyar amb deu homes en l'Emirates davant dels Wolves (1-0) i que el Barça presenta "algunes debilitats" que els seus homes podrien explotar.

Reinventar una defensa
Per part blaugrana, el Barcelona s'haurà de reinventar novament en defensa, on els dos centrals habituals, com són Puyol i Piqué, hauran de complir un matx de sanció, el primer després d'acabar expulsat i el segon després de veure una groga, encara que en el cas de Gerard també hauria causat baixa per lesió. En substitució d'ambdós, la parella que es presumeix que sortirà al camp serà la integrada per Milito i Márquez, tot i que dissabte Pep Guardiola va provar amb l'ucraïnès Txigrinski, qui va tenir una actuació més que notable i, fins i tot, va estar a punt de marcar un gol.

Abidal, ja recuperat, i Alves seran les apostes a les bandes, per on el joc de l'Arsenal cobra molt vigor, tant en el cas de jugar amb Arshavin com en l'opció de Walcott, malgrat que aquest darrer s'haurà de jugar el lloc amb Eboué.

En el centre del camp, el Barcelona recuperarà Keita, qui no va jugar contra l'Athletic, i també perquè Touré va acabar amb problemes, per la qual cosa s'espera un centre del camp al qual s'afegiran Xavi i Sergio Busquets, atès que Iniesta no ha arribat a temps per recuperar-se.

Que Guardiola torni a apostar per un 4-4-2 com va fer contra l'Athletic o que fixi dues posicions clares a les bandes en atac perquè es visualitzi un 4-3-3 tornarà a ser una incògnita fins a l'inici del duel, després que Zlatan Ibrahimovic sigui baixa. Messi tornarà a carregar amb el pes de l'atac.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.