algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

... i altres herbes

Els comptes
No s'han aprovat els comptes de la temporada 2008/2009. Mateu Alemany pensa convocar una junta general d'accionistes ben aviat -en principi, la setmana que ve- per deixar enrere d'una vegada, i per sempre, la campanya passada. La normativa obliga a aprovar els comptes abans del 31 de desembre i el Mallorca no ho ha fet. Alemany ho sap i té la intenció de posar-hi remei. Quin problema hi ha? Sembla que el vicepresident, José Miguel García, no està gaire d'acord amb el mètode usat per formular els comptes. Pretén que es reformulin i el dèficit augmentaria, així, de manera significativa. En tot cas, Alemany no n'és gaire partidari i, finalment, pareix que s'aprovaran amb un dèficit superior a 4 milions d'euros. García farà constar a l'acta la seva disconformitat i no es pot descartar, fins i tot, que emprengui alguna acció judicial contra la gestió realitzada per Vicenç Grande mentre va ser el màxim accionista de la Societat Anònima Esportiva.

Pèrdues
El futur del Reial Mallorca és ben preocupant. De fet, ahir em confirmaren que la Societat Anònima Esportiva perdrà un mínim de 10 milions d'euros en l'exercici 2009/2010. Alemany, ja s'ho poden imaginar, n'està ben preocupat. No debades, ahir em confirmaren que ja fa feina pensant en la possibilitat de no trobar cap comprador. És a dir, que l'actual propietari no descarta -fins i tot- continuar la temporada que ve. Certament, us puc ben assegurar que Alemany ja ha anunciat al seu cercle més íntim que no podrà vendre l'entitat per ara. Té la teoria que tots els qui demostrin ara interès per adquirir el Mallorca seran tan poc seriosos com Javier Martí Asensio i, per tant, no vendrà. I com s'ho farà? El primer que han de saber és que no té recursos propis per afrontar la imprescindible ampliació de capital que necessita l'entitat. I, és clar, no quedarà més remei que vendre futbolistes per evitar així que la propietat hi hagi de posar doblers.

Quants? Tants com siguin possibles. En conseqüència, és gairebé segur que el Mallorca haurà de traspassar Aduriz i Castro, com a mínim. I amb vista al futur? Alemany mai no ha atacat públicament la gestió de Grande, però té clar que gestionà el club com si fos una empresa més de les seves. És a dir, que conduí la Societat Anònima Esportiva molt per sobre de les seves possibilitats. L'actual propietari, sempre des del respecte, considera que Grande incrementà de manera exagerada la despesa de l'entitat. Així, Alemany es troba ara amb tota una sèrie de contractes firmats que dificulten les intencions de la directiva de rebaixar la despesa ordinària. Treballa, així i tot, en dues direccions. Pretén reduir les pèrdues tant com pugui i incrementar els ingressos. Res de nou. De fet, és la recepta més clàssica, i la més complicada.

La comparació
Mateu Alemany tornà bocabadat de Barcelona. El nou camp de l'Espanyol, situat als municipis de Cornellà i del Prat, li va agradar molt. Constatà que l'actitud de les institucions catalanes és ben diferent de la que mostren les balears. El misser assegura que a l'Espanyol no li ha costat ni un euro la construcció de l'estadi i té ben present la gran superfície comercial que hi ha devora. Falta saber, és clar, quina actitut adoptarien les institucions illenques si el Reial Mallorca presentàs un projecte seriós i adequat a la nostra realitat: no com les torres de Grande.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per toni, fa mes de 13 anys
Quina actitut? Negativa, i tu series el primer en alimentar-la. No siguis hipòcrita.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente