• Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

El Barça encarrila l'eliminatòria

Els de Pep Guardiola s'imposaren a un lluitador Athletic de Bilbao que deixà escapar un resultat favorable en la segona part. Xavi i Pedro foren els golejadors de l'equip blaugrana

38636
El Barça aconseguí la victòria en el partit d'anada.   | FELIX ORDONEZ
ATHLETIC 1
FC BARCELONA 2

ATHLETIC DE BILBAO: Iraizoz, Iraola, Koikili, Ustaritz, Aitor Ocio, Orbaiz, Gurpegui, Susaeta, De Marcos, Gabilondo i Llorente. Toquero per De Marcos, Castillo per Gabilondo i Etxeberria per Llorente.

FC BARCELONA
: Víctor Valdés, Dani Alves, Abidal, Puyol, Piqué, Tpuré Yaya, Xavi, Keita, Pedro, Bojan i Henry.
Jeffren per Henry i Sergi Busquets per Xavi.

GOLS
:
1-0: minut 44, De Marcos.
1-1: minut 59, Xavi.
1-2: minut 67, Pedro.

ÀRBITRE
: Rubinós Pérez. Amonestà Gurpegui, de l'Athletic de Bilbao, i Piqué, del FC Barcelona.

El FC Barcelona aconseguí la victòria en el partit d'anada de la Supercopa d'Espanya i va fer una passa endavant per igualar el Reial Madrid en el palmarès de la competició, amb 8 trofeus. Els de Pep Guardiola començaren el duel dominant i foren els amos del terreny de joc durant la primera mitja hora de l'enfrontament. Però els homes de Joaquín Caparrós reaccionaren i l'Athletic aplicà molta pressió en els darrers minuts del primer temps. Finalment, la recompensa arribà per al conjunt blanc-i-vermell gràcies al gol que De Marcos marcà en el minut 44. El públic s'entusiasmà amb el gol del seu equip, que se n'anà al vestidor després de fer una passa endavant per aconseguir la seva segona Supercopa. El Barça havia afluixat el ritme i s'hagué de preparar per reaccionar a la segona part.

Els dos equips afrontaren la represa sense cap canvi a les files i l'Athletic continuà pressionant els de Pep Guardiola. Així i tot, quan pareixia que l'Athletic estava en el millor moment i el Barça amb el pitjor joc, arribà el gol de l'empat blaugrana dels peus de Xavi en el minut 56 de l'enfrontament. Aquí es va començar a imposar la qualitat dels de Guardiola davant les ganes i l'empenta de l'equip basc. Poc després, en el minut 67, el jugador del planter Pedro posà l'1-2 en el marcador després d'un fort xut. És curiós que sigui Pedro el màxim golejador blaugrana d'aquesta pretemporada.

A partir d'aquí, l'Athletic començà a patir per contenir el joc de l'equip català. Els de Guardiola es varen saber sobreposar a les absències de Rafa Márquez, Messi i Iniesta i es va començar a sentir realment superior.
Thierry Henry abandonà el terreny de joc a favor de Jeffren per no carregar encara més el seu tendó d'Aquil·les, que li ha donat problemes els darrers dies. Però el Barça demostrà que pot afrontar els compromisos sense algunes de les seves estrelles i amb jugadors de la pedrera. Malgrat que els de Guardiola tardaren a agafar el ritme del partit, finalment imposaren la seva qualitat a l'estadi de San Mamés.