algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Jugar amb els peus... i el cap

El Mallorca no alentí el joc quan tenia el marcador de cara. Com el de diumenge, els onze partits que resten seran dramàtics, per la qual cosa s'ha de saber usar l'ansietat del rival

El Reial Mallorca va tornar a la feina després de l’amarg empat obtingut a Montjuïc amb la sensació d’haver perdut dos punts. Els de Manzano tastaren la medicina que aplicaren al Betis la setmana passada i veieren com en deu minuts l’Espanyol aixecava el marcador i igualava un partit que es tenia coll avall. Els vermells no saberen aturar el ritme del matx, el qual era marcat per les urgències dels blanc-i-blaus. Així, apel·lant a l’amor propi i a una fe cega en la remuntada, els homes de Mauricio Pochettino aconseguiren les taules.

Ara que s’encara el terç final de campionat, tots els equips disputaran els onze partits que resten amb el ganivet entre les dents i conscients que s’hi juguen la vida. Amb un horitzó com el que es presenta davant l’equip vermell i en la delicada situació classificatòria en què es troba, el conjunt dirigit per Gregorio Manzano no ha de tornar a permetre cedir un empat com el de diumenge. I més quan es tracta d’un rival directe en la lluita per la permanència com era el cas dels pericos. Això és el que el tècnic andalús volgué fer entendre als seus homes durant la xerrada que manté la plantilla en els entrenaments dels dilluns. Manzano va parlar durant una bona estona amb els seus jugadors i en cap moment no va aturar de gesticular, recriminant als seus homes la manca de concentració que mostraren durant la darrera mitja hora del xoc.

I és que els vermells es deixaren endur per l’excitació espanyolista i entraren en una dinàmica oberta amb constants intercanvis de cops. Si bé és cert que tingueren prou ocasions per augmentar la diferència i destrossar definitivament les opcions dels pericos a l’empat, no trobaren la manera de reduir les revolucions del partit amb un contrincant que jugava amb un menys per l’expulsió de Moisés Hurtado en el minut 63.

Set partits per fer els deures

El mateix Gregorio Manzano ja ha advertit que la situació òptima per a l’equip seria la d’arribar a les quatre darreres jornades amb els deures fets, ja que Sevilla, Barça, Madrid i Vila-real en són els rivals. Amb aquest calendari, el Mallorca està obligat a sumar catorze punts en les següents set jornades, perquè s’enfronta als adversaris de la "seva" Lliga. Atlètic de Madrid, Athletic de Bilbao, Almeria, Màlaga, Valladolid, Recreativo i Getafe posaran a prova els nervis mallorquinistes. Amb l’experiència del partit de Montjuïc anotada en majúscules al quadern de bitàcola, el Mallorca haurà d’afrontar els propers compromisos amb la intensitat que es requereix en el tram decisiu del campionat, però sense caure en el nerviosisme. Tot i que a futbol s’hi juga amb els peus, també és necessari saber emprar el cap.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.