• Màx: 17°
15°

Oportunitat perduda (3-3)

El Mallorca només empata quan, vint minuts abans d'acabar, guanyava (1-3) contra un Espanyol amb deu futbolistes

Quin desgavell! Quin desastre! Quina bogeria! Quanta d’histèria! Quina oportunitat perduda! El Reial Mallorca just sumà un punt (3-3) davant l’Espanyol a Montjuïc, ja que empatà un partit que tenia guanyat, i amb solvèncià (1-3), quan faltaven vint minuts per al final. I contra deu, ja que el conjunt de Mauricio Pocchetino quedà amb un home menys en el minut 64 per l’expulsió amb vermella directa Moisés. Ara bé, els homes de Manzano acumulen ja sis jornades sense perdre. L’equip no va saber jugar el tram final del duel davant un Espanyol que feia de la lluita, de la voluntat i de l’esforç les seves millors virtuts. Ara bé, el conjunt barceloní té qualitat i ho demostrà. Manzano no sabé tancar el partit ni adormir el joc, deixà córrer el rellotge i el Mallorca perdé dos punts que l’haurien situat en una posició immillorable.

El conjunt mallorquinista ha marcat sis gols en els dos darrers enfrontaments, però també n’ha encaixats sis. Un cop més, els vermells evidenciaren una extrema feblesa defensiva, especialment a la zona central, on David Navarro i Nunes demostraren el seu horrorós moment de forma. En tot cas, el Mallorca continua a tres punts del descens, després de l’empat de l’Osasuna al camp del Betis. Ningú no dubta que Gonzalo Castro és el futbolista més en forma de la plantilla. Ara bé, Gregorio Manzano el va mantenir a la banqueta. En defensa, la baixa de Lionel Scaloni a la posició de lateral dret –està sancionat–, fou coberta per Josemi, mentre que Corrales se situava a l’esquerra. Al centre, Nunes i David Navarro. A la parcel·la central, Cléber fou ahir l’acompanyant de Pep Lluís Martí. A les bandes, el tècnic renovà una setmana més la confiança en Varela i en Arango. I en atac, Aduriz jugava per davant Jurado.

El partit començà amb el Mallorca més ben col·locat davant un Espanyol que acusava els nervis, la responsabilitat, la necessitat, l’ansietat... Però el conjunt català disposa de futbolistes de gran qualitat que poden decidir un duel en qualsevol moment. Així, encara abans d’arribar al primer quart d’hora, l’àrbitre Ayza Gámez anul·là un gol a Tamudo per fora de joc. S’equivocà. En tot cas, el Mallorca era superior i Nunes i Aduriz disposaren d’oportunitats clares.  Amb el pas dels minuts, els locals es feren els amos del partit. Dominaven i Tamudo, en dues ocasions, estigué ben a punt d’inaugurar el marcador. Però l’hàbil davanter no l’encertà. Envià la pilota per damunt el travesser i, poc després, l’esfèrica s’estavellà al pal. Tot seguit, no l’encertà sol davant Aouate. El conjunt de Manzano, aleshores, es mostrava sense arguments.

Però un contracop ben duit per Jurado provocà una falta a la frontal de l’àrea de l’Espanyol, que executà Arango i es menjà Kameni. El Mallorca s’havia aconseguit avançar en el marcador quan més espitjaven els homes de Pocchetino. Encara abans del descans, Callejón hagué de substituir Rufete, lesionat. La segona meitat començà sense canvis. L’Espanyol ho intentava i Callejón empatà el partit. Però poc durà el disgust dels mallorquinistes, ja que Cléber situà en avantatge els vermells just tres minuts després. Ayza Gámez expulsà Moisés en el minut 64 i el Mallorca, amb avantatge en el marcador, en tenia també de numèrica. Era el moment de decidir. I Jurado, amb un gol extraordinari, semblava deixar el duel llest en el minut 70.

Però els locals encara no hi havien dit la darrera paraula, ja que De la Peña marcà tot d’una. Just havia passat un minut i l’Espanyol demostrà que encara era viu. Castro substituí Varela, però res no varià. L’equip català espitjava, cercava el miracle de l’empat. El Mallorca havia d’aturar el joc i adormir el partit, però Ayza Gómez assenyalà un lliure indirecte sobre la línia de l’àrea petita. De la Peña tocà la pilota i Nene afusellà Aouate i empatà. Els visitants, ara sí, atacaren amb insistència, cercaren el gol del triomf i disposaren d’oportunitats, però no ho aconseguiren. Al final, sumaren un sol punt en un duel que tenien guanyat 20 minuts abans del final.