algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Sampol continua la croada

Denuncia irregularitats econòmiques a la RFEF. Presenta un informe de l'Agència Tributària que hi implica Borrás del Barrio

Pere Sampol continua la croada contra la directiva de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Una setmana després d’haver denunciat pràctiques antidemocràtiques en el procès electoral de l’organisme rector del futbol d’Espanya, ahir va tornar a la càrrega fent pública tota una llista d’irregularitats econòmiques en la gestió de la federació. El senador del Bloc per Mallorca i PSM-Verds va denunciar que un informe pericial de l’Agència Tributària de 2008 "demostra el cobrament de comissions il·legals , cobrament injustificat de dietes i la percepció d’ingressos injustificats per part de determinats directius de la RFEF".

Sampol va revelar que els directius Padrón, Castillón, Espino, Villar i Antonio Borrás del Barrio (expresident de la Federació Balear de futbol) varen veure augmentat el seu "patrimoni entre 1998 i 2003 amb ingressos en efectius d’origen desconegut per valor de 2.355.832 euros", segons l’esmentat informe pericial, elaborat a instàncies del jutjat d’Instrucció número 47 de Madrid, que investiga la gestió econòmica de la RFEF. Sampol va detallar que en el cas de Borrás del Barrio l’augment injustificat del seu patrimoni és de 58.206,48 euros.

D’altra banda, el senador autonòmic va tornar a instar la ministra d’Educació, Política Social i Esports, Mercedes Cabrera, a suspendre cautelarment el president de la Federació, Àngel María Villar, i la seva directiva fins que es resolgui la investigació judicial sobre la seva gestió i perquè anul·li el procés electoral. El senador va tornar a sol·licitar la compareixença a la Cambra Alta del secretari d’Estat per l’Esport, Jaime Lissavetzky, per informar tambe "sobre els motius pels qual el Consell Superior d’Esports no ha pres mesures cautelars contra els directius implicats".

Pere Sampol també va anunciar que ha formulat una pregunta al Govern sobre les accions que "realitza la Fiscalia Anticorrupció per col·laborar en l’esclariment dels fets?". "Estic acostumat a veure situacions de corrupció, però res com això. Estic perplex que el Govern no hi hagi fet res. Estam parlant de doblers de tots i s’ha de ser molt escrupulós per gastar els doblers de tots els ciutadans", va concloure.

L’escàndol ve d’enrere

L’any 2003 Àngel María Villar va viatjar acompanyat de Juan Padrón a les Illes per entrevistar-se en audiència amb el president del Govern, Francesc Antich. Amb Antonio Borrás del Barrio com a amfitrió, els mandataris de la Reial Federació Espanyola de Futbol es trobaren durant la visita en l’esclat del cas de presumptes despesses sense justificar per part de diferents directius en motiu del Mundial 02 de Corea i Japó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni J, fa mes de 15 anys
Força Pere! A veure si treus els colors d'aquest corrupte, i sobre tot dels senadors i diputats que Balears envia a MAdrid, a defensar no sé quins interessos (els seus supos). Res a veure amb el ridícul de na Maria Salom del PP al congrés cada vegada que obri la seva "bilingüe" boca, o en Garcies, que ningú sap ben bé que fa per Balears, per que els doblers se'ls han dut el PNB i el BNG.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente