algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Maleïts empats

Els catorze partits en què el Reial Mallorca ha signat taules aquesta temporada li han impedit sumar punts suficients per arribar a la UEFA

El Reial Mallorca quedà amb la mel als llavis i a un sol punt de classificar-se per a la Copa de la UEFA. Tot i que aconseguí amb solvència l’objectiu primer de la permanència, al conjunt que entrena Gregorio Manzano li faltà un sospir per fer el salt qualitatiu que li permeti reingressar a l’elit europea.

El punt que ha faltat al Reial Mallorca aquesta temporada per conquerir la sisena posició el podríem anar a rescatar en qualsevol dels 14 empats que els vermellencs han assolit al llarg de les 38 jornades del campionat, i això que els homes de Manzano han protagonitzat un gran final de Lliga guanyant en les sis darreres jornades.

En el futbol modern, en el qual les victòries es premien amb tres punts i els empats només amb un, ser el «rei de l’empat» et pot salvar del descens, però també pot ser un llast a l’hora d’intentar concretar objectius més ambiciosos. S’hi guanya un punt, però se’n deixen de guanyar dos i això acaba passant factura.

Sense anar més lluny basta fer un cop d’ull a la classificació per comprovar que els sis primers de la taula presenten una major diferència entre partits guanyats i empatats. En contrast amb les 15 victòries i els 14 empats del Mallorca, el Racing de Santander n’ha sumats 17 i 9 respectivament; el Sevilla, 20 i 4; l’Atlètic de Madrid, 19 i 7; el Barcelona, 19 i 10; el Vila-real, 24 i 5 i el Reial Madrid 27 i 4. El fet de donar per bo un empat es pot interpretar com un signe de conformisme i poca ambició.

S’ha de recordar que el Mallorca només sumà una victòria en dotze partits entre la jornada 9a i la 20a, ambdues incloses, i que en la segona volta, després de treure un punt de l’estadi Ciutat de València davant el Llevant i derrotar l’Atlètic de Madrid a Palma, s’encadenaren cinc empats consecutius que feren saltar les alarmes. En la jornada 26a el Mallorca es trobava a només dos punts del descens i a deu del Racing de Santander i de la zona UEFA. Fou en aquest període comprès entre final d’octubre i principi de març que el Mallorca realment dilapidà els seus somnis europeus.

Nombres excel·lents
Tot i el disgust d’haver quedat fora de la Copa de la UEFA, la temporada del Mallorca ha estat brillant i els nombres que ha presentat a final de curs són excel·lents. El conjunt de Gregorio Manzano ha tancat la Lliga 2007/08, la quarta millor de la seva història, amb el rècord de 69 gols en una mateixa temporada, superant de 8 la xifra establerta en el curs 2000/01, en el qual el Mallorca aleshores entrenat per Luis Aragonés quedà en tercera posició. En aquesta campanya també ha protagonitzat remuntades èpiques, davant el Getafe, el Valladolid o el Barcelona, en les quals ha superat un desavantatge de dos gols en contra per acabar guanyant, i s’ha completat la major golejada de la història quan es derrotà el Recreativo de Huelva per 7-1 a l’Ono Estadi.

El responsable principal d’aquesta targeta golejadora ha estat el davanter Dani Güiza, que amb 27 dianes s’ha convertit en el primer pitxitxi del Mallorca i en el primer futbolista vermellenc que conquereix la Bota de plata a Europa, només superat en nombre de gols per l’ariet del Manchester United, Cristiano Ronaldo, que n’ha signat 30, encara que tres han estat conseqüència de la transformació de sengles penals, mentre que l’andalús no ha llançat cap pena màxima.

A l’encert golejador de Güiza cal afegir-hi la màgia i la visió de joc del mitja punta argentí Ariel Ibagaza, que amb el madridista Guti comparteix l’honor de ser el futbolista de Primera Divisió que més assistències de gol ha fet, amb un total de 14. Si a més hi afegim la regularitat i les bones actuacions que han oferit futbolistes com Moyà, Fernando Navarro, Nunes o Arango, podem assegurar que el Reial Mallorca tenia plantilla per lluitar per la UEFA i no per la permanència.

El major pecat ha estat que l’equip ha cregut massa tard en el seu potencial i no ha pogut treure el màxim profit del millor final de Lliga de la seva història —sis victòries consecutives— i ha quedat a les portes d’Europa.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ZERET, fa mes de 15 anys
NOMÉS FALTEN ELS CINC PUNTS QUE ENS VAREN ROBAR CONTRA EL MADRID, TRES AL BERNABEU I DOS A L'ONO ESTADI

COM ÉS QUE EL MADRID JUGANT PITJOR QUE EL MALLORCA QUEDA DAVANT??????
Valoració:0menosmas
Per Antoni E. Comas, fa mes de 15 anys
El Mallorca eguany ha tingut un gran equip amb dos líders clars: Ibagaza i Güiza.El gran problema ha estat el seu entrenador el senyor
Manzano ha resultat a vegades ridículament conservador.Bona part dels empats dels 14 empats són culpa del senyor Manzano amb la mentalitat d'entrenador d'equip petit.Amb arbitratges més correctes, sense la lesió de Webó, i sobretot sense l'actitud covarda del senyor Manzano el Mallorca hagués jugat competició europea segur.Ens van eliminar de la Copa per culpa d'ell, el Mallorca vajugar tota la 2a part contra el Getafe amb un sol punta, això jugant a casa.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente