algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

El Barça s'apunta a la festa del campió

El Reial Madrid festeja el títol de Lliga al Santiago Bernabéu golejant còmodament l'etern rival

R. MADRID 4
FC BARCELONA 1

REIAL MADRID: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Heinze, Marcelo, Diarra, Guti, Gago, Sneijder, Raúl i Robben.
Higuaín per Robben, Van Nistelrooy per Raúl i Robinho per Guti.
FC BARCELONA: Víctor Valdés, Zambrotta, Márquez, Abidal, Xavi, Touré Yaya, Gudjohnsen, Messi, Bojan, Henry i Messi.
Giovani per Gudjohnsen, Sylvinho per Márquez i Edmilson per Sylvinho.
ÀRBITRE: Alfonso Pérez Burrull (Comitè cantàbric). Amonestà Sneijder i Heinze per part del Reial Madrid i Touré Yayá, Márquez, Henry i Víctor Valdés per part del FC Barcelona. A més, expulsà el visitant Xavi, per doble amonestació, en el minut 92 de joc.
GOLS:
1-0: minut 12, Raúl.
2-0: minut 20, Robben.
3-0: minut 63, Higuaín.
4-0: minut 77, Van Nistelrooy.
4-1: minut 87, Henry.

El FC Barcelona decidí apuntar-se a la festa del Reial Madrid i va fer que la festa del campió fos més gran, ja que no oposà resistència en un partit que començà amb el famós passadís dels blaugranes als de Schuster. Els de Frank Rijkaard ni tan sols ficaren la cama davant un rival que sí que ho va fer, i tant, en molts de casos innecessàriament, i que golejà amb comoditat l'etern rival (4-1). El Barça, que es jugava la possibilitat de continuar somiant en el subcampionat, oferí una pèssima imatge d'indolència i es deixà passar per damunt per enterrar així les seves opcions i condemnar-se a jugar la prèvia de la Lliga de Campions. Com gairebé sempre, només l'argentí Leo Messi demostrà vergonya torera i fou l'únic del conjunt català que «disputà» el matx juntament amb el jove Bojan Krkic. Tot els sortí rodó, als blancs. En el minut 20 ja guanyaven 2-0 gràcies als gols de Raúl i Robben que posaren en evidència la feblesa defensiva dels de Rijkaard. En el minut 12 el capità agafava un pilota a la frontal de l'àrea i afusellava Valdés. Vuit minuts després el britànic, amb el cap, feia empegueir tota la defensa rival després d'un servei de falta de Guti.
El Barça mostrava una imatge decadent, fidel mirall del seu actual estat, ja que la meitat de l'equip, i la banqueta, desapareixerà del club en poc més de dues setmanes. El passadís dels jugadors del Barça durà ahir noranta minuts. Sense velocitat, ni força i menys encara ànim per donar feina a Casillas, que ahir va fer un pas de gegant per endur-se'n el trofeu Zamora, el conjunt blaugrana dedicà tres quarts d'hora a contemplar com es divertia el ReMadrid. Rijkaard, amb el cap acalat, no donava cap indicicació ni mostrava la més mínima preocupació mentre els gols anaven caient. El tercer, en el minut 63, obra d'Higuaín poc després d'entrar al camp i després d'una bona jugada personal de Diarra. I el quart, un merescut homenatge que l'àrbitre decidí donar a l'holandès Van Nistelrooy en xiular un penal inexistent per unes mans involuntàries de Puyol després d'un xut de Robinho. El davanter holandès, que va substituir Raúl a un quart d'hora del final, reapareixia davant la seva afició i ho feia marcant des dels onze metres el 4-0. El públic del Santiago Bernabéu demanava la «maneta» però la generossitat del Barcelona no fou tanta i Henry, al final, maquillà el resultat amb un gol, ben bonic, que ahir no fou, ni de lluny, el de l'honor. Els blaugrana, a la prèvia de la Champions.
La derrota del Barça ahir a l'estadi Santiago Bernabéu, afegida a la victòria del Vila-real al Nuevo Colombino, deixa els blaugranes sense opcions matemàtiques d'assolir el subcampionat a favor dels castellonencs quan falten dues jornades per a l'acabament del campionat. Així, el conjunt català haurà de jugar una eliminatòria prèvia si vol ser present en la Lliga de Campions de la propera temporada.