algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Bernabéu espera el passadís del Barcelona

L'equip culer arriba a Madrid amb la necessitat de guanyar per lluitar per la segona posició de la taula

El clàssic del futbol espanyol protagonitzat pel Reial Madrid i el Barcelona, dos eterns enemics esportius, arriba a un estadi Santiago Bernabéu de festa que gaudirà de la morbositat del passadís que haurà de fer al campió de la Lliga un rival que desitja tancar com més aviat millor un any per oblidar.Fa 20 anys, l'1 de maig de 1988, es va produir el darrer passadís del Barcelona al Reial Madrid. Aquell dia, coses del futbol, Bernd Schuster vestia de blaugrana i comptava els dies per fitxar per l'equip blanc. Ara el viurà des de la banqueta del Bernabéu, assaborint el seu primer títol com a tècnic.

El primer clàssic del 2008 no tindrà el sabor habitual. La màxima rivalitat està assegurada, però res més que la història i el prestigi estaran en joc entre un Reial Madrid de nou proclamat campió i un Barcelona que només aspira a la segona posició per evitar la fase prèvia de Lliga de Campions. Arriba el Reial Madrid a la cita amb més ganes de festa, degustant encara el seu triomf heroic al Reyno de Navarra i el seu bany de masses a La Cibeles. És el torn de celebrar-ho en el Bernabéu.

L'alemany Bernd Schuster arriba amb la seva línia defensiva tocada per la baixa de Cannavaro, encara que a darrera hora va confirmar que sí podria comptar amb Guti. Per al Barcelona, el clàssic d'avui es presenta al mig d'un clima enrarit. Persistents rumors sobre la imminent aparició de Pep Guardiola, l'afront d'haver de fer el passadís al Reial Madrid en el Bernabéu i l'obligació de guanyar per tenir opcions de finalitzar en la segona posició de lliga i eludir la prèvia de la Lliga de Campions.

Després de l'eliminació a Old Trafford, els fets s'han precipitat a velocitat de vertigen en el Camp Nou. La marxa de Rijkaard és un fet i l'arribada de Guardiola una realitat que només necessita oficialitat. A més, les llistes d'altes i baixes publicades suposen un problema afegit per a una plantilla que ha viscut un segon any sense cap títol per emportar-se.

A tot això, cal sumar la polèmica per les grogues que van veure Samuel Eto'o i Deco davant del València, unes amonestacions que els privarà estar demà en el Bernabéu. Des d'alguns sectors s'ha valorat que ambdós jugadors van decidir «esborrar-se» d'aquest partit, especialment després que Rijkaard recordàs que tots dos sabien que una groga significaria per a ells un partit de suspensió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.