nubes dispersas
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 13.93°
18°

El València coixeja en defensa

Malgrat la reacció, l'equip de Koeman encara encaixa massa gols

EFE. València

El València, que després de la seva victòria davant del Reial Madrid en Lliga (2-3) i la seva classificació per a la final de la Copa del Rei a costa del Barcelona sembla haver-se recuperat una mica d'una temporada molt irregular, continua sense solucionar en el camí cap a aquesta millora els seus problemes defensius.

El conjunt valencià està completant una de les pitjors temporades en l'aspecte defensiu dels darrers anys, ja que no rebia tants gols des del curs 97-98, i fins ara li han marcat un total de 43 gols en 29 partits o el que és el mateix una mitjana d'1,48 per partit. Aquesta tendència per tant no solament no millora sinó que ha empitjorat i és que el València ha rebut almenys un gol en els darrers set compromisos, cinc de Lliga i dos de Copa, i la darrera vegada que va mantenir la seva porteria a zero va ser el passat 17 de febrer, quan va empatar 0-0 davant del Getafe a domicili.

D'aquesta manera, la recuperació de l'equip va permetre davant el Reial Madrid remuntar un partit després de sis mesos, ja que la darrera vegada que això passà fou quan s'imposà al Valladolid a Mestalla (2-1) en la tercera jornada. Aquest canvi només s'explica pel despertar anotador d'algun dels seus davanters com a Vila o Mata, però no per la seva solidesa defensiva que continua oferint dubtes com ho demostren els deu gols rebuts en els darrers cinc partits.

La victòria en el Bernabéu es va aconseguir per 2-3, per doblegar el Barcelona també van ser necessaris tres gols (3-2); el Sevilla es va aprofitar de la feblesa defensiva per portar-se els tres punts de Mestalla (1-2); el Deportivo va fer el mateix i fins i tot va aixecar un 2-0 en contra per acabar empatant el matx (2-2) mentre que a l'Espanyol no va fer falta remuntar i es va imposar de manera contundent per 2-0.

Per altra banda, el València pot presumir d'haver perdut el «respecte» al Santiago Bernabéu, ja que de fet és l'equip que més vegades s'ha imposat en aquest escenari en els darrers onze anys. El balanç del conjunt xe en les seves visites al camp del Reial Madrid des de la temporada 1997/98 és de quatre victòries, sis derrotes i un empat, amb 15 gols a favor i 20 en contra. En la seva història el València només ha guanyat nou pics al Bernabéu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.