cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.25°
10°

Koeman: «Hem de cercar l'equilibri»

El tècnic, que no s'asseurà avui a la banqueta, s'ha compromès amb el València fins al juny del 2010

El tècnic holandès Ronald Koeman, presentat ahir com entrenador del València, assegurà que quan comenci a treballar amb la seva nova plantilla sabrà les necessitats que té, però assegurà que el seu objectiu és divertir a una «exigent afició» i aconseguir bons resultats. «No m'agrada parlar de sistemes de joc. El València té jugadors de qualitat i el fet que tingui una afició exigent no és un problema. Hem de cercar l'equilibri entre divertir el públic i els resultats», destacà l'exfutbolista del FC Barcelona, entre altres equips, que ha firmat amb el València fins al juny del 2010. Koeman, que té en el seu palmarès com a tècnic tres lligues i una copa holandesa, a més d'una Supercopa d'Holanda i una altra a Portugal, considera que «encara és prest» per parlar del sistema que utilitzarà en el València, tot i que avançà que «a futbol es pot guanyar amb diferents sistemes i són els jugadors els que els defineixen».

«A partir de dimarts es veurà la idea que volem en el València», afegí Koeman, que no veurà al seu nou equip a l'ONO Estadi davant el Mallorca, però que diumenge acudirà a Paterna, dilluns dirigirà el seu primer entrenament i dimarts debutarà a la banqueta davant el Rosenborg a la Lliga de Campions. El tècnic analitzà la situació del València i va admetre que després de les derrotes contra el Rosenborg, Sevilla i Reial Madrid passa «un moment dur», malgrat que matisà que per «poder parlar i opinar s'ha d'estar dins i jo ho coneixeré tot bé a partir de dilluns».

«Tenc il·lusió per posar el València on ha d'estar, entre els grans d'Espanya, i per això necessit l'ajuda de tot l'equip, dels mitjans de comunicació i de l'afició», sentencià Koeman, que fou rebut a les portes de Mestalla per un centenar d'aficionats, que l'ovacionaren i cantaren el seu nom. El nou entrenador valencianista comentà que l'operació del seu fitxatge havia estat «molt ràpida» i reconegué que des de dimecres té «al cap el València i els seus jugadors». «De fitxatges no m'agrada parlar-ne perquè hi ha jugadors de qualitat i crec que són suficients de moment. Per parlar de necessitats haurà de passar un temps», indicà Koeman, que es referí al migcampista portuguès Manuel Fernandes, qui tingué a les seves ordres una temporada al Benfica. «Té molt de talent i encara està per explotar, però el València té molts altres jugadors de qualitat i per mi és un repte ben guapo poder-los entrenar», va assegurar.

El tècnic holandès reconegué que entrenar el València és l'«oportunitat que esperava per entrenar un gran a Espanya», una idea que admeté que sempre ha tingut al cap. El nou entrenador del València va admetre que la situació de l'equip a la Lliga de Campions és delicada i que, tot i que el partit davant el Mallorca és important, considera crucial el duel contra el Rosenborg i per això debutarà a la banqueta dimarts. «La situació és difícil. Ara vénen dos partits a casa i perquè tot estigui a les nostres mans els hem de guanyar», sentencià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.