• Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Derrota al minut 88

El Mallorca, que fallà un penal, fou derrotat per la mínima a dos minuts del final per un imprecís Barça

95656
Moyà es llança als peus de Saviola quan el Barça atacava amb més intensitat.
| Reuters.
PEP VERGER.
El Barcelona superà el Reial Mallorca en el darrer alè (1-0) i amb un gol de rebot -Fernando Navarro, en pròpia porta-. El conjunt vermellenc de Gregorio Manzano, ben posicionat sobre el terreny de joc, es va defensar amb ordre i disciplina sense renunciar al contracop. De fet, el Reial Mallorca disposà de la més clara oportunitat del partit quan l'àrbitre andalús Ramírez Domínguez assenyalà penal en una clara falta de Víctor Valdés sobre Jonás Gutiérrez en el minut 29 de la primera meitat. L'àrbitre just amonestà el porter blaugrana amb la cartolina groga, tot i que era una manifesta ocasió de gol. El migcampista argentí llançà la pena màxima, però Víctor Valdés endevinà la trajectòria de l'esfèric i aturà la pilota. El Mallorca fou derrotat, però sortí del Camp Nou amb el cap alt. Això sí, sense punts.

De sortida, Gregorio Manzano optà per la prudència, però sense renunciar a la victòria. Recuperà el doble pivot -Pereyra i Basinas- amb Jankovic, Jonás Gutiérrez i Ariel Ibagaza just per darrere de Juan Arango, l'home més avançat del Reial Mallorca.

Durant els primers minuts, el domini del Barcelona fou absolut. El conjunt de Rijkaard acaparava la possessió de l'esfèric, però el Mallorca es defensava amb ordre, tot i que ho feia extremadament enrere. Encara abans que es complís el primer quart d'hora, Deco va treure una falta i Márquez, de cap, envià la pilota al pal.

El Mallorca, tot i la presència de Pereyra i Basinas en el doble pivot amb Ibagaza per davant, perdia l'esfèric amb massa facilitat. Els homes de Manzano, emperò, aguantaren les envestides blaugranes i, a poc a poc, l'aclaparador domini del Barcelona es va anar diluint.

I un minut abans que es complís la primera mitja hora, una pilota llarga d'Ibagaza fou controlada per Jonás Gutiérrez a l'interior de l'àrea, superà Zambrotta i Víctor Valdés just pogué evitar el gol fent penal. L'àrbitre tan sols amonestà el porter català amb cartolina groga, tot i que era una manifesta ocasió de gol. Jonás Gutiérrez fou l'encarregat de xutar la pena màxima, però Víctor Valdés li endevinà la intenció i aturà l'esfèric.

La segona part començà sense canvis. El Mallorca ja no patia un domini indiscutible i intentava conservar la pilota. Nunes salvà el gol, després d'una rematada de Puyol. Rijkaard no estava satisfet i féu entrar Xavi i Saviola en substitució de Giuly i Thuram. El Barcelona, aleshores, ja mostrava clars signes de nerviosisme. Però els blaugranes atresoren vàlua i Saviola pogué marcar en una gran assistència de Xavi, però Moyà, excel·lent, aturà el xut de l'argentí.

El cronòmetre avançava, volava, però el Mallorca necessitava encara aguantar la porteria a zero en la recta final. El conjunt de Manzano, ara sí, es dedicava ja quasi exclusivament a defensar. El domini blaugrana era total, però els homes de Rijkaard no encertaven. Messi, sol davant Moyà, envià la pilota fora.

Però en faltar dos minuts per arribar al noranta, arribà el gol en una jugada desgraciada dels mallorquins. Navarro, en pròpia porta, marcà l'únic gol del matx quan ja no hi havia temps per reaccionar.

El Barça havia guanyat, però el Mallorca havia caigut amb honor.