El conjunt de Frank Rijkaard s'endú amb justícia els tres punts de Montjuïc davant un lluitador Espanyol

RCD ESPANYOL: Kameni, Armando Sa, Lopo, Jarque, Domí, Costa, Fredson, De la Peña, Zabaleta, Luis García i Tamudo.
Corominas per Zabaleta i Juanfran per Luis García.
FC BARCELONA: Valdés, Belletti, Puyol, Oleguer, Gio, Deco, Edmilson, Motta, Messi, Etoo i Ronaldinho.
Van Bommel per Deco, Iniesta per Motta i Larsson per Messi.
ÀRBITRE: González Vázquez (Comitè gallec). Amonestà Armando Sa, Domi i Lopo, de l'Espanyol; i Belletti i Motta, del Futbol Club Barcelona.
0-1: minut 43, Deco.
0-2: minut 46, Etoo.
1-2: minut 60, Tamudo.

El Barça aconseguí la seva quinzena victòria consecutiva, la tretzena en la Lliga, imposant-se ahir per 1-2 a l'Espanyol dins l'estadi Lluís Companys en un vespre en el qual la pluja fou la protagonista.

Encara que les condicions del terreny de joc no eren les més idònies per a la pràctica del futbol, els homes de Frank Rijkaard demostraren que, ara com ara, no existeix a Europa cap equip que jugui tan bé com ells i són ben pocs els que li poden plantar cara.

El domini blaugrana fou abassegador, si bé l'Espanyol oferí una gran imatge i no donà mai el derbi per perdut. Els visitants inauguraren el marcador gràcies a Deco, que amb un xut fort des de fora de l'àrea superà Kameni, que fallà en la recepció. Aquesta acció es produí a frec del descans i en el primer minut de la represa Etoo donà tranquil·litat al seu equip amb el segon gol, aprofitat perfectament una passada en profunditat de Ronaldinho. El camerunès aconseguí la seva divuitena diana en devuit partits de Lliga.

El partit va ser molt plàcid per al Barça fins que una badada defensiva va permetre a Tamudo acurçar diferències amb un globus que superà Valdés. El porter català arribà ahir al seu partit número 100 amb la camiseta blaugrana.

El darrer quart d'hora resultà emocionant perquè l'avantatge visitant era mínim, però els blanc-i-blaus no feien sensació de poder empatar, encara que l'estat de la gespa, xopa, obligava a no abaixar la guàrdia.

En definitiva, una nova victòria d'un Barça que ha començat el 2006 de la mateixa manera que acabà el 2005. Guanyant i mostrant una superioritat insultant. L'Espanyol, que va fer un partit molt digne, torna a la part baixa de la taula.