nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

El clàssic d'Etoo

FC Barcelona i Reial Madrid juguen avui al Camp Nou un matx que ha aixecat màxima expectació

85390
El davanter Samuel Etoo.

El partit del segle que es juga cada mig any, o el que és el mateix, el Barcelona-Reial Madrid d'avui en el Camp Nou serà una magnífica ocasió per cal·librar l'estat d'uns i d'altres, una setmana després de la primera derrota blaugrana i de la golejada madridista que ha reduït l'avantatge dels catalans a quatre punts. En la jornada dotzena del campionat, el partit no és decisiu, ni de bon tros, però pot servir perquè uns o d'altres refermin el seu joc i donin un cop moral al campionat.

Els al·licients que ofereix l'espectacle són incomptables. Deu candidats a la 'Pilota d'Or' estaran sobre el terreny de joc, dos d'ells, Ronaldinho i Ronaldo, es mesuraran per primera vegada, Luis Figo, l'àngel caigut del barcelonisme, retornarà al Camp Nou; i Samuel Etoo tindrà una magnífica oportunitat de reivindicar-se davant del seu exequip. Etoo, que el passat estiu va abandonar la disciplina del Mallorca, equip que compartia amb el Reial Madrid, per firmar pel Barcelona, serà segurament el més motivat de tots ells.

El camerunès s'ha sentit menyspreat per l'entitat madridista i espera el moment per venjar-se, perquè per a Etoo tot és una qüestió personal. I és que al davanter barcelonista se li dóna molt bé mesurar-se contra el Reial Madrid. En les dues últimes temporades, Etoo ha marcat set gols als vuit partits que ha jugat contra els madridistes vestint la samarreta del Mallorca.

Però no només de Etoo viurà el Barcelona. L'estat de forma de Xavi Hernández, el caràcter desequilibrant de Ronaldinho Gaucho, tal i com va demostrar amb el gol de la victòria aconseguit davant del Milà, i la competivitat de Deco són altres arguments del tècnic barcelonista, Frank Rijkaard. L'holandès va assegurar ahir que Carles Puyol ha superat l'esquinç sofert al genoll, mentre que en el cas de Giuly, amb problemes musculars, també espera comptar-hi, encara que haurà de veure com es troba avui.

En defensa, una vegada recuperats Juliano Belletti i Carles Puyol, el Barcelona alinearà els habituals, amb Van Bronckhorst com a lateral esquerre i Oleguer Presas a l'eix al costat de Puyol. El mexicà Márquez jugarà per davant de la defensa. Fins a la data, el Barcelona s'ha mostrat inexpugnable al Camp Nou, on ha guanyat tots els partits de Lliga i Champions disputats aquesta temporada, i espera continuar amb la ratxa, encara que en l'últim precedent el Reial Madrid va aconseguir a la passada campanya una victòria (1-2) que acabava amb una ratxa de vint anys sense guanyar a Barcelona. El conjunt madridista arriba en el millor moment d'una temporada no molt bona quant a resultats. Però el bon quefer de les últimes jornades i la pèrdua de punts del blaugrana l'han afavorit a la segona posició, a quatre punts del líder. Avui es poden convertir en només un o en set.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.