cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

1-1: Barça i Madrid empaten en un duel de força

El Madrid treu un punt d'or del Camp Nou, en un partit marcat per les protestes contra la globalització

40140
L'antiglobalització arribà al Camp Nou. | REUTERS. BARCELONA 1
BARCELONA 1
R. MADRID 1

FC BARCELONA: Bonano, Puyol, Christanval, De Boer, Coco, Luis Enrique, Xavi, Cocu, Rivaldo, Saviola i Kluivert.
Rochemback per Luis Enrique i Overmars per Rivaldo.
REIAL MADRID: César, Salgado, Hierro, Pavón, Roberto Carlos, Makelele, Helguera, Solari, Zidane, Raúl i Guti.
Savio per Guti i McManaman per Solari.
ÀRBITRE: Pérez Burrull (col·legi càntabre). Amonestà Rochemback i Puyol per part del Barça i Helguera per part del Madrid.
GOLS:
0-1: minut 31, Zidane.
1-1: minut 58, Xavi.
INCIDÈNCIES: Abans del començament del partit es guardà un minut de silenci per la mort en accident de trànsit d'Alfredo Goyeneche, president del Comitè Olímpic Espanyol. Als dos minuts de joc se va suspendre el partit durant sis minuts perquè dos joves s'esposaren a una de les porteries en protesta per la cimera globalitzadora de la Ciutat Comtal.

Un Barça-Madrid sempre és el partit més important de l'any. No importa la diferència circumstancial de punts entre els dos equips, no importa gaire que no gaudeixin del seu millor moment futbolístic, no importa que no jugui Figo, o que el joc no sigui vistós, o que un altre esdeveniment centri l'atenció a la ciutat escenari del gran derbi... perquè un Barça-Madrid és un món de sensacions i ahir no fou diferent.

Començà trepidant el partit amb un Barça llançat a l'atac i un Madrid que sortia en perillosos contracops. La rapidesa de Saviola era la millor arma dels locals amb Rivaldo mig coix i Kluivert molt marcat. La qualitat de Zidane i l'estat de gràcia de Solari, la dels visitants. Precisament el francès obrí el marcador gràcies a una centrada involuntària del seu rival Coco quan volia pispar una pilota a Raúl. Passava poc més de la mitja hora de joc i el gol serví perquè els blaugranes es posassin nerviosos i els enduguessin cap al vestidor.

A la represa milloraren els «culers», que van veure recompensada la seva ambició amb l'afortunat xut de Xavi als tretze minuts d'aquesta segona part. César se menjà la pilota i això tornarà a obrir el debat sobre la porteria blanca. A falta d'un quart d'hora, el madridista Raúl tingué el cop de gràcia però la seva vaselina picà el pal de Bonano. Passava el temps i l'empat era nefast pels de Rexach, i més bo pels de Del Bosque. Xavi gaudí de la darrera oportunitat del matx amb un llançament de falta que s'estavellà a l'escaire. Acabà l'enfrontament i acabaren, possiblement, les remotes opcions dels de Rexach.

Contra la globalització
Dos joves vestits amb samarretes blanques on es podia llegir «Aturem la Europa del capital», s'emmanillaren a una de les porteries del Camp Nou quan es duien jugats només dos minuts del derbi. El partit s'aturà durant 6 minuts fins que el personal de seguretat i la Policia aconseguiren tallar les manilles davant la mirada en viu i en directe dels cent mil espectadors de l'estadi. Poc abans del final, dos joves nacionalistes bascs saltaren a la gespa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.