nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

El Barça ja no té marge per a una errada

El conjunt blaugrana s'enfronta al Reial Madrid amb l'obligació de vèncer per continuar viu a la Lliga

Luis Figo serà l'única absència de pes en una nova edició del clàssic entre Barcelona i Reial Madrid (21.30/Aut.), que pot clarificar la lluita pel títol de Lliga, sobretot si el malefici del Nou Camp, per als madridistes, arriba a la fi. Una altra volta més a la femella de la pressió. El Barcelona no acaba de sortir d'un partit complicat, com li va passar dimecres passat amb el Liverpool, quan ja viu amb intensitat el següent, ara contra el Reial Madrid, en un partit en el qual es juga el seu futur a la Lliga.

El partit no admet mitges tintes per a un equip com el Barcelona que viu sobre el filferro des de fa setmanes. Una derrota davant del Madrid, una cosa que per cert no ocorre des d'octubre del 1983, abocaria els catalans a acomiadar-se del títol. El gran problema del Barcelona és que el partit li arriba amb l'aigua al coll. L'equip de Rexach no té futbol i, el que sembla pitjor, li queda poc esperit. A més les voltes que l'entrenador ha fet a la seva alineació, amb canvis a la defensa, en el centre del camp, a la davantera i a la porteria, no han donat els fruits desitjats.

Vist tot això, a Rexach i al seu equip només els pot salvar la qualitat tècnica dels seus jugadors. N'hi hauria prou amb una genialitat de Rivaldo, de Kluivert o de Saviola perquè fugissin puntualment els dubtes perquè el Barcelona tornàs a creure en si mateix i també per recarregar la seva moral de cara al decisiu partit europeu davant el Galatasaray. En una nova volta al seu pla tàctic, Rexach recuperarà demà Xavi Hernández. L'organitzador, absent darrerament en les grans cites de l'equip, torna en el moment en què l'entrenador intueix que el seu equip necessita una ràpida circulació de pilota per sortir-se'n davant un rival que, amb seguretat, cercarà sorprendre a base de la velocitat de Raúl i la imaginació de Zidane.

Absent Figo per lesió, Rexach dedicarà els esforços defensius del seu equip a frenar el francès. Serà segurament Cocu qui s'encarregui del marcatge de «Zizou». El retorn de Xavi a l'equip titular deixarà Thiago Motta a la banqueta. Els deu restants seran els mateixos que van perdre davant el Betis (2-1) i van empatar contra el Liverpool (0-0).

L'absència de Luis Figo és l'única de pes per a Del Bosque, ja que Raúl està del tot recuperat. De tota manera, i per evitar qualsevol contingència, l'entrenador va convocar denou jugadors, tots els disponibles a excepció d'Iván Campo i dels lesionats Figo i Karanka. Del Bosque té clar l'equip i si l'assajat dijous ho posa en pràctica, Solari serà l'elegit per ser a l'onze inicial. Zidane es col·locaria, teòricament, a la banda dreta i Solari a l'esquerra, encara que a la pràctica ambdós alternaran la posició al llarg del partit. El dubte tornarà a ser a la porteria. Tot fa indicar que César serà el titular, però la idea que Casillas pot tornar sura a l'ambient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.