algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Espanya, a la final

El combinat dirigit per Pepu Hernández aguantà el joc dur de Grècia en un partit de gran intensitat i avui es juga la medalla d'or davant la potent selecció de Rússia

ESPANYA 82
GRÈCIA 77

ESPANYA: Calderón (18), Fernández (2), Jiménez (5), Reyes (2), Pau Gasol (23) -cinc inicial-, Garbajosa (6), Navarro (23), Marc Gasol (-), Mumbrú (-) i Cabezas (3).

GRÈCIA: Diamantidis (6), Chatzivretas (3), Kakiuzis (8), Dikudis (8), Papadopulos (2) -cinc inicial-, Tsartsaris (7), Spanulis (24), Vasilopulos (10), Zisis (6) i Papalukas (3).

ÀRBITRES: Drabkovsky (UKR), Belosevic (SRB) i Ziemblicki (POL). Varen excloure per personals Tsartsaris (m.40). Assenyalaren tècnica a Fernández (m.35).

PARCIALS: 24-18, 41-39 -descans-, 59-61 i 82-77 -final-. incidències: A la llotja d'autoritats hi era present l'infanta Elena, acompanyada del seu espòs Jaime de Marichalar. El tennista manacorí Rafel Nadal també hi va presenciar el duel, així com el director de cinema Pedro Almodóvar.

Espanya ja ha guanyat una medalla, la de plata, i jugarà avui contra Rússia per aconseguir l'or. El conjunt de Pepu Hernández aguantà, superà la Grècia més tosca que s'ha vist sota la direcció de Giannakis, transformada en un equip lluitador que cercà la ruina psicològica de la selecció espanyola, però acabà sotmesa per la superioritat d'un equip espectacular.

Giannakis tenia l'objectiu prioritari de rebaixar l'anotació dels espanyols. Volia asfixiar el joc del rival. Els grecs necessitaven forçar constants contactes per desgastar psicològicament l'equip de Pepu. Chatzivretas va emprar aquesta estratègia a la primera pilota que va rebre Rudy Fernández. La falta fou assenyalada, però el grec agafà de la camiseta el mallorquí, li posà el nas a un mil·límetre de la cara, mentre li deia quatre coses. Rudy l'ignorà. Espanya sabia que els grecs emprarien tot el seu bagatge. Els primers atacs espanyols quasi no trobaren forats. Pau Gasol fou la solució. Entre ell i Calderon deixaren clar que Espanya és l'actual campiona del món. L'ala pivot ho va fer amb l'autoritat que imposa a la pintura (vuit punts en nou minuts). El base, des del perímetre en el triple i l'enorme jerarquia com a director de joc. Moltes accions gregues es mereixien falta, però quedaren sense sanció. La selecció ho acusà en el prolegòmens del descans. Spanulis encertà molt i la botzina aturà el joc amb un apassionant 41-39.

L'objectiu de complicar els atacs espanyols era un fet. Pau Gasol mantenia el ritme anotador, però mitjançant tirs lliures perquè rebre la pilota li costava un calvari entre espitjades, manotades... Spanulis alimentava el seus números i Grècia es posà en avantatge en el marcador. Espanya no tardà a recuperar-se, el partit era ben igualat. El conjunt de Pepu havia deixat clar que la duresa grega no li feia por. Els grecs continuaven provocant els espanyols, Diamantidis cercà l'enfrontament amb Navarro, però Espanya no picà.

Quedava el darrer quart. La diferència: un punt (59-60). Una falta antiesportiva de Kostas Tsartsaris, que colpejà Calderón, deixà el conjunt espanyol en una situació de privilegi. Grècia continuà amb el seu joc groller, però el conjunt de Pepu estava vacunat. El conjunt grec ho intentà tot, mentre el pavelló embogia amb el triomf espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.