nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Lázaro Borrell és l'esperança del Drac Inca

El rendiment del Melilla baixa fora del seu pavelló i pot ser un adversari assequible pel grup d'Oliete

El Drac Inca, que es troba només a un punt de la zona dels play-off de descens, rep avui, a les 19 hores, en el Palau d'Esports d'Inca, la visita del Melilla. Els àrbitres són el canari Francisco Javier Alfonso, que des de la temporada 1996/97 arbitra en la Lliga LEB, i el gallec David M. Guillán, que debuta enguany en aquesta divisió. En el cinc de José Luis Oliete debutarà el nou reforç del conjunt mallorquí, l'exinternacional cubà Lázaro Borrell, un ala pivot de 2'02 metres d'alçada i de 30 anys que va arribar a jugar en l'NBA amb els Seattle Supersonics i, darrerament, en la Lliga argentina. L'afició espera que sigui el mateix revulsiu que Lou Roe, fins ara el millor nord-americà que ha defensat els colors de l'entitat inquera. Kelby Stuckey ha estat durant les dues darreres temporades el jugador més destacat el Bàsquet Inca i serà difícil fer oblidar les seves actuacions. El nou estranger del Drac Inca ha passat els controls mèdics i pot jugar si el tècnic, José Luis Oliete, ho creu oportú.

L'adversari és un equip irregular, amb bons resultats al pavelló Ciudad de Melilla, peró que perd efectivitat en els desplaçaments. Aquesta campanya, amb alts i baixos, ha produït canvis en l'equip nord-africà. El darrer fitxatge, Javier Pin, té una lesió en un dit i la seva actuació no és segura. Només dos jugadors han disputat els 22 partits jugats fins ara, l'aler Alejandro Alba, procedent del Menorca, i Rafael Monclova, l'exbase del Drac Inca. Els dos estrangers que començaren la Lliga regular eren els nord-americans Chad McClendon, amb experiència en el bàsquet israelià, i Malcolm Battles, procedent del bàsquet universitari nord-americà. El primer es va lesionar i ha tornat a l'equip. Ledaryl J. Billingsley només va arribar a jugar quatre partits. I Lester Earl figura ara com a segon estranger de l'equip de Josep Maria Izquierdo, tècnic que arribà a entrenar el Joventut Badalona en la Lliga ACB, durant les temporades 1999/01.

En el darrer partit, que acabà amb victòria per 88-79 davant el Llobregat Centre Cornellà, va ser Rafa Monclova el jugador més destacat, amb 18 punts i 4 cistelles triples de 7 intents. El cinc inicial va ser el següent: Rafa Monclova, de base; «FJ» Martín, d'escorta, amb Jesús Povés i amb els dos nord-americans, Chad McClendon i Lester Earl. També entraren en joc Javier Pin; Ariel Eslava, aler argentí que jugà amb el Reial Madrid; i Alejandro Alba. El Drac Inca és ara a només un punt dels play-off de permanència i a dos dels d'ascens, i falten encara vuit partits per acabar la Lliga regular.

Els mallorquins no es poden permetre deixar fugir més punts del Palau d'Esports d'Inca per no complicar-se encara més la continuïtat en la Lliga LEB. El Drac Inca no ha aixecat el cap durant el mes de febrer, encaixant tres derrotes consecutives, igual que el conjunt gallec Sondeos del Norte. Només l'equip coer, Ulla Oil Rosalía, registra un sèrie encara més negativa, amb cinc derrotes. Els quatre equips que són a un punt del Drac Inca tenen aquesta setmana els partits següents: el Sondeos del Norte es desplaça a Lleó, l'Ulla Oil Rosalía de Castro rep el Lucentum Alacant; i els altres dos, Llobregat Centre i Caja Sur Còrdova, s'enfronten en el pavelló municipal Can Carbonell. Una victòria inquera seria important.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.