cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

[VÍDEO] El missatge viral d'una catalana d'origen senegalès: «Volem que ens parleu en català i no en castellà»

‘El foraster’, un dels programes més populars de TV3, presentat per Quim Masferrer, va visitar la població de Sant Pere Pescador (Alt Empordà). Allà, una de les veïnades entrevistades, Mamarena, va conversar amb Masferrer i el missatge a favor de la normalitat lingüística respecte als nouvinguts s'ha fet viral a les xarxes socials: «Volem que ens parleu en català i no en castellà».

Mamarena és una veïna de Sant Pere Pescador d’origen senegalès que, tot aprofitant la presència de la televisió pública al poble, va decidir donar una explicació contundent sobre la llengua catalana i els nouvinguts que no ha deixat ningú indiferent.

Així, Mamarena lamenta que sovint la gent s'adreça als nounvingut en castellà i reclama que ho faci en la llengua pròpia dels Països Catalans: «A mi m’agrada molt parlar català. I m’agradaria també que la gent sempre que s’adreci a nosaltres ens parlin en català, així d’aquesta manera podrem aprendre a parlar en català també. És que quan venim de nou, ens parlen en castellà i resulta que aquí són catalans. I després ens pregunten que per què no parlem català. I jo penso que la culpa és d’ells, des d’un principi haurien de fer-ho. He tingut la sort de tenir veïnes que són supermaques i sempre m’han ensenyat a parlar català. També he fet cursos de català i m’han ajudat molt».

Finalment, i aprofitant la conversa, Masferrer es mostra sorprès i li demana a Mamarena que aprofiti el moment per a llançar un missatge sobre el tema: «Volem que ens parleu en català, i no en castellà, en català cada dia com ho feu entre vosaltres. Així aprenem nosaltres també a parlar català».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per pregunto, fa 10 mesos
arruix: Que una persona digui que una llengua li fa fàstic demostra lo inculta i poca persona que és.No és cap llengua imposada com si que ho és el castellà.En que et bases per dir que els catalans ens roben?
Valoració:15menosmas
Per Xx (ver), fa 10 mesos
La ràbia que generen els nazi-fatxes quan escolten opinar així a un emigrant "verament integrat". No ho poden païr de cap manera. Voldrien que tothom xerrés tan sols el castellà. Ecs, ja tenim la nostra llengua i no cal que ens facin cap favor lingüístic !
Valoració:20menosmas
Per escardapenyes, fa 10 mesos
@Luis Felipe,
El teu raonament és bó, però no serveix amb aquesta gent que no només no el parla sinó que l'ataca.
I afegiré els que l'han estudiat, el saben i fan el mateix, i no hem de anar molt enfora per comprovar-ho.
!Visca el català! " mal que lez peze"
Valoració:21menosmas
Per xisco, fa 10 mesos
Si a Kunta Kinte le cortaron un pie para decir que se llamaba Tony, que le hicieron a esta buena mujer?
Valoració:-30menosmas
Per ......., fa 10 mesos
Els reticents són molts casteil.lussos, i qualcuns sudamericans, perquè els havien venut una moto que no tocava.
Valoració:17menosmas
Per arruix, fa 10 mesos
Escorpí.-
En esto te doy la razón.
A la inmensa mayoría de mallorquines el catalán, nos da asco.
No somos, no queremos ser catalanes.
Es una lengua impuesta a base de robarnos. Pero la traición viene de muchos mallorquines. Podría ser que algunos viviesen de ello.
¿Tan difícil es de entender?
Valoració:-32menosmas
Per escorpí, fa 10 mesos
Hi ha més africans a Mallorca que parlen català que no mallorquins.
Valoració:15menosmas
Per Joan, fa 10 mesos
Avui matí a sa Pobla, he entrat a una bugaderia d'aquestes que tu et rentes la roba i havia un home de color, he dit bon dia i m'ha respost bon dia. Li he demanat si hi havia algú de la tenda i m'ha dit que "defora a l'esquerra". Més educat que molts forasters que no han après ni ha dir BON DIA.
Valoració:36menosmas
Per xisca, fa 10 mesos
Natural. Se senten mes integrats al barri. Els veïns se les troba cada dia i fan barri. Molt bé!
Valoració:25menosmas
Per Idò molt bé, fa 10 mesos
Hi ha molts subsaharians que parlen en Català.
Crec que ja va essent hora de fer més cas a aquesta altra gent, i deixat fer tan de rendibu als xulos prepotents espanyols i hispanoamericans, que no volen ni sentir- nos parlar en Mallorquí ni a Mallorca i que la nostra mera existència els molesta i ofèn.
Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente