cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Un mallorquí a First Dates rebutja una segona cita perquè no vol compartir la vida amb algú que no parli català

El programa de cites a cegues First Dates, de la cadena espanyola Cuatro, ha emès aquest dimarts un episodi on un dels solters protagonistes era en Jaume, un home mallorquí que viu a Artedó, un poble de tan sols 10 habitants prop de la Seu d'Urgell.

En Jaume explica al principi de l'episodi que busca una companya de vida que comparteixi el mode de vida que ell duu, que li agradi la muntanya i la tranquil·litat. «M'agradaria que la persona amb qui he de compartir la vida fos catalanoparlant».

La dona amb qui té la cita, Yolanda, viu molt a prop d'Alacant, però parla en castellà. Explica que entén perfectament el català i el podria parlar, però «no li surt fluït». El tema de la llengua, entre altres motius com la distància i perspectives vitals diferents, porta en Jaume a decidir no voler continuar coneixent a la noia: «el castellà no és la meva llengua, ni la llengua amb la qual m'he criat, no m'agrada parlar-lo i vull que el meu ambient familiar sigui catalanoparlant».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Joan de s'Agrícola, fa 10 mesos
Si ella ja l'entén, ell li pot parlar en català sense cap problema. Trob que sa nina pareixia ben disposada a acabar d'aprendre català.
No hi veig el problema. Si ell té aquests prejudicis potser no hauria d'anar a cercar al·lota a un canal espanyol.
Valoració:0menosmas
Per Andreu, fa 10 mesos
Crec que qui vol comprar fruita no entra en una peixateria a demanar-la.

I amb això vull dir que si vols una parella catalanoparlant potser no has d'anar a una televisió espanyola a cercar-la.

Amb la seva actitut ha deixat en mal lloc a la gent catalanoparlant. Si vols una noia catalana uneix-te a una colla castellera, a un grup de sardanes o als diables d'un poble proper, però no hi vagis a una televisió espanyola i després et queixis de que la noia es espanyola.
Valoració:9menosmas
Per Lourdes, fa 10 mesos
S'ha buscar pomes a la pomera. Què esperaves trobar a un lloc com la 4?
Jo fa anys que poca veig que no sigui en català. Per buscar parella hi ha " gentcomtu" i " quedemonline" . Alli la gran majoria són de la nostra terra. No de la terra " veïna".
Valoració:4menosmas
Per Xx, fa 10 mesos
Jo crec que aquest mallorquí anava a probar si els psicòlegs del programa tendrien en compte l'aspecte lingüístic personal, però clar, a escanya tan sols es miren el propi melic, i de consideració o les competències lingüístiques els importen una me. És el típic ADN de la caverna (sic).
Valoració:8menosmas
Per Joan, fa 10 mesos
Quin tipo més ruc, va a Espanya a conèixer una noia .
Una noia, que pensaves noi?, Mou-te per el nostre
País i intenta conèixer dones d, aquí, però sàpigues
Que et pots endur sorpreses,.
Valoració:6menosmas
Per dic, fa 10 mesos
Lluis: estas segur que guanyeriem una parlant?
Valoració:3menosmas
Per mallorquí, fa 10 mesos
@PEP

Estas bien, amigo? necesitas un abrazo?
Valoració:-19menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 10 mesos
Está Alfredo Landa como para ponerse exquisito....jajajajajajajajajajajajaja.....

Me meooooooooo
Valoració:-25menosmas
Per PEP, fa 10 mesos
M'està molt bé que no vulgui engendrar petits ñordo que embrutin Catalunya encara més amb el seu monolingüisme disfressat de bilingüisme. El castellà hauria d'estar proscrit a nivell institucional, per a més ràbia de ñordos i botiflers varis. A cagar si no els està bé !!!!.
Valoració:31menosmas
Per Jordi enrich, fa 10 mesos
Si ella és negués a parlar el català, potser t’entendria però si creus en l’amor, ni que fos rusa! T’has preguntat que podria ser d’allò més catalana i potser no t’hi avindries?
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente