algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

IB3 estrena una sèrie documental de cinc capítols sobre la «intensa relació» de Juan Carlos I amb Mallorca

La televisió pública de les Illes Balears estrena dimarts 23 de març, a les 22.15 hores, 'El Rei. Joan Carles I, mitja vida a Marivent', una sèrie documental de cinc capítols que ofereix una perspectiva general de la persona de Juan Carlos I i del seu regnat, les seves llums i les seves ombres, la intensa relació del rei emèrit amb Mallorca, la influència que hi va tenir i les conseqüències de la seva presència continuada a l’illa.

El primer capítol, 'El retorn de la Corona', profunditza en els orígens de la relació amb Mallorca de Juan Carlos de Borbón, quan només era un infant i va passar l’estiu a Valldemossa amb el seu germà, i com aquesta relació es va enfortint amb el pas del temps i, especialment, amb la cessió de Marivent com a residència a l’illa. Així mateix, aquesta primera entrega fa un repàs dels esdeveniments més importants.

L’equip d’investigació del documental ha viatjat arreu de l'Estat, Suïssa i França a la recerca d’aquests testimonis, per a mostrar la figura del rei emèrit espanyol, des dels seus inicis fins al moment actual, i recopilar-ne imatges gairebé desconegudes. «El resultat és una sèrie que inclou les veus de les més importants personalitats balears, nacionals i internacionals, especialistes tots ells en la figura de Joan Carles I, per narrar una història que té Mallorca com a eix vertebrador, però que abasta tota la vida del rei emèrit», han explicat des d'IB3.

Entre els testimonis recopilats es troben amics de la infància de Juan Carlos I, historiadors, investigadors i periodistes que cobrien els estius a Mallorca o que en aquests moments fan recerca al voltant de les activitats de Juan Carlos. Entre ells es troben Maruja Torres, Matías Vallés, Jaime Peñafiel, Jaime Carvajal y Urquijo, Sylvain Besson, Carmen Enríquez, Fernando Schwartz, Laurence Debray, Juan Luis Cebrián, James Badcock, Jorge Dezcallar, José García Abad, Pepe Oliver, Natalia Junquera i Josep Francesc Conrado de Villalonga, entre molts altres. Més de 50 hores d’entrevistes per a explicar una vinculació, la de Juan Carlos I amb Mallorca, fins ara mai contada en profunditat.

'El Rei. Joan Carles I', mitja vida a Marivent és una producció de MOM Works per a IB3 i s’estrena dimarts, 23 de març, a les 22.15 h a la Televisió Pública de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Parlant d3 documentals, fa mes de 3 anys

Podrien tornar posar el documental Nàufregs de l'Evolució. No el trob a Internet i m'agradaria tornar lo a veure, perque és una meravella i esta molt ben fet, amb molta feina i paciència.

Valoració:1menosmas
Per Pep, fa mes de 3 anys

Això és fer la gara-gara a la monarquia.

Valoració:4menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

Hi ha documentals molt interessants per posar a la tele.
Em fa vergonya aquesta tele que tenim a les Balears.

Valoració:5menosmas
Per spoiler, fa mes de 3 anys

Hi entrevisten na Marta Gayà!

Valoració:6menosmas
Per bona nit, fa mes de 3 anys

Un documental per a mostrar tot lo que no era.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente