muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
13°

Les Balears i Catalunya faran un canal de televisió de manera conjunta

Imatge de l'acte organizat per la FOLC. | Twitter: @albertbotran

Les Balears i Catalunya faran un canal de televisió conjuntament. Així ho ha desvelat aquest dijous el director general de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, en un acte a Barcelona per la «reciprocitat plena» i la creació d'un consell audiovisual del català.

De moment, se sap que serà un canal per internet i, per descomptat, en la llengua comuna d'ambdós territoris. També es demanarà al País Valencià que s'hi sumi.

'Bon dia' en podria ser el nom 

El canal emetria continguts produïts per totes tres televisions de parla catalana .També s'ha insinuat podria tenir el nom de 'Bon dia'

A l'acte hi han assistit, a part de Manresa: el conseller del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Principat de Catalunya, Brauli Duart; el sociòleg i exmembre de l'anterior consell assessor de RTVV del País Valencià, Rafael Xambó; i el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert. La conferència ha estat organitzada per la FOLC (Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana). 

Duart ha afirmat que internet «és important pel nostre futur comunicatiu compartit», mentre que Manresa ha pronunciat les següents paraules: «Si ens entenem, podem fer mata de jonc, pins de tres branques... Digueu-ne com vulgueu!».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per això, fa mes de 6 anys

Qalsevol: Doncs precisament va ser un valencià qui va "inventar" el mot "països catalans"

Valoració:1menosmas
Per això, fa mes de 6 anys

Qalsevol: Doncs precisament va ser un valencià qui va "inventar" el mot "països catalans"

Valoració:1menosmas
Per Qualsevol, fa mes de 6 anys

Mentre no s'hi faça ús del terme "països catalans" fent-nos catalans als valencians, per mi, perfecte.

Valoració:-3menosmas
Per I ja som a mitjan legislatura!, fa mes de 6 anys

Més que programacions conjuntes, necessitam poder rebre com més canals en la nostra llengua millor. Per exemple, podrien començar per aconseguir els canals següents: TV3, Esport3, Catalunya Informació i , pel setembre, iCat.cat.

Valoració:7menosmas
Per Quinoi, fa mes de 6 anys

Ara dónen punts falsos, demà podria ser que tornassin fer el mateix que el seu pare espiritual, en Jaime Martorell.

Valoració:10menosmas
Per Barrufetgel, fa mes de 6 anys

-El "virus mesetari" ja ha comptaminat els comentaris favorables a aquesta magnifica iniciativa. pero es igual, si els i pican que rasquin.- Noltros hem de defensar la nostre llengua peti qui peti,

Valoració:17menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys

És un gran projecte, que esper que se dugui a terme bem prest.

Valoració:6menosmas
Per dic, fa mes de 6 anys

@Emigrante:Millor pagar això que no subvencions a la Fundació Francisco Franco.

Valoració:19menosmas
Per @emigrante, fa mes de 6 anys

Sa televisions forasteres i espanyolitzadores TVE1 i La2 no són "con dinero público"?
Què esperes a queixar-te'n?

Valoració:17menosmas
Per Jordi, fa mes de 6 anys

Trob una gran idea l'excel·lent iniciativa que ha anunciada N'Andreu Manresa d'un canal de televisió compartit entre els territoris que compartim idioma.
Quan en Franco ens donava per extingits -o en vies d'extinció- hi havia molts d'organismes "de Cataluña y Baleares", com, per exemple, el Col·legi d'Arquitectes, la Caixa de Pensions, un Circuit de la Televisió Espanyola, entre moltíssims d'altres. I no passava res: ningú no se menjava ningú.
En el continent Europeu, hi ha moltíssimes de televisions en una llengua que emeten fora del seu territori oficial nacional cap a regions teòricament estrangeres però que comparteixen idioma, maldament sigui amb diferències dialectals. Per exemple, a Lorena i Alsàcia (administrativament franceses) hi arriben canals alemanys. Com també n'arriben al Tirol del Sud (administrativament italià) i com n'arriben de francesos a la Vall d'Aosta (també administrativament italià).
Per tant, passa d'hora que, en ple segle XXI, en plena era de les telecomunicacions, de les noves tecnologies i de l'internet, els territoris germans d'idioma de l'antiga Corona d'Aragó comencem a superar les nostres tanques internes i compartiguem qualque coseta. No passarà res de dolent. Fins i tot, poden passar coses bones: un mercat de deu milions de persones no és poca cosa per a qualsevol empresari que vagi endarrer de vendre els seus productes. De fet, les autonomies de llengua castellana comparteixen un fester de canals i no passa res: Antena 3, Tele 5, TVE1, TVE2, la Cuatro, la Sesta i un llarguíssim enfilall que no acabaríem mai de nomenar. Fins i tot, sempre han fet extensiva la recepció d'aquests canals en llengua castellana als territoris de l'Estat de llengua basca i de llengua catalana. I no ha passat res.
Punyetes, tanta de por a botar el redolet regional! Comença a esser ben hora de superar-lo!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente