cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

IB3 estrena el documental "Fra Juníper Serra. L'home que caminava"

Fotograma del documental sobre la vida del religiós mallorquí. | La Perifèrica

Aquest diumenge, 1 de desembre, Fra Juníper Serra tornarà per uns minuts a la vida. No debades a la televisió autonòmica IB3 s'estrena Fra Juníper. L'home que caminava, un documental bastit amb la voluntat de transmetre l'acció i obra del religiós mallorquí responsable de l'evangelització i fundador de diverses missions a l'Alta Califòrnia.

Baix la direcció de Cesc Mulet i Oriol Cortacans, s'ha volgut recordar amb aquest treball audiovisual el 300 aniversari del seu naixement, així com l'obra d'un dels homes que féu la seva contribució a una campanya considerada com l'última “conquesta de l'Imperi Espanyol”.

Amb un to eminentment divulgatiu es resalta la figura de Fra Juníper Serra, un illenc que ha estat enaltit més enllà de les nostres fronteres. No debades és l'únic espanyol que ocupa un lloc a la National Statuary Collection del Capitoli a Washington, on es troben “els pares de la pàtria” nord-americans. A més, Joan Pau II el beatificà a Roma l'any 1988, i això que diversos col·lectius indígenes criticaren fortament aquesta decisió.

Per a qui vulgui conèixer en detall tota la història podrà romandre atent a l'emissió a la televisió autonòmica. Així mateix, en l'àmbit estatal, el film es podrà veure el dia 6 de desembre, a La 2 de Televisió Espanyola.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.