algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 6.86°

Deu recomanacions per gaudir intensament d’aquest cap de setmana

1.Salut i teatre!

  • Ningú no va als aniversaris a l’estiu. Per què ningú va als aniversaris en l’estiu? Què es fa amb tots els sàndvitxos que no es mengen o les patatilles que sobren? L’artista Lluki Portas i el Teatre Principal ens proposen aquesta festa que, a través del vídeo i del teatre, convida el públic a jugar entre la innocència, els problemes existencials i la pregunta per què fem el que fem? Divendres 9, 20h. Teatre Principal de Palma.
  • Acosos y Derribos SL. La companyia Teatro Inestable ens presenta aquest espectacle crític amb la injustícia de la nostra realitat. Una obra que interpel·la els responsables de la crisi econòmica i clam per la conscienciació de les possibilitats de construir un altre món. Escrita per Gabi Ochoa i interpretada per Maribel Bayona i Pau Gregori. Divendres 9, dissabte 10 i diumenge 11, 20.30h. Teatre Sans.
  • Polifem. Per commemorar el centenari del naixement de l’escriptor Llorenç Moyà, Taula Rodona Teatre recupera la seva obra més fosca, Polifem, un monòleg interior acompanyat d’una ambientació visual creada per Alfonso Díez. Divendres 9, 21h. Teatre Mar i Terra.
  • Hamlet. Kamikaze Produccions i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic revisen aquest clàssic de Shakespeare on Hamlet és un príncep orfe, contradictori i graniloqüent. Dissabte 10 i diumenge 11, 20h. Teatre Prinipal de Palma.
  • Phantasticus. Iguana Teatre es proposa visibilitzar la figura i els valors del beat Ramon Llull en el 700 aniversari de la seva mort en aquest viatge a través del temps que imagina la tornada del doctor Il·luminat a Mallorca a la bodega d’un vaixell amb la companyia d’una dona que fuig de la intransigència familiar. Dirigida per Meritxell Roda, amb Xim Vidal i Xisca Puigserver. Dissabte 10, 21h. Casal Pere Capellà (Algaida).

2.Va de fira!

Tres paraules: matançes, Sineu i Nadal. La localitat del Pla acull aquest cap de setmana dues fires en una: la de Sant Tomàs i el mercat nadalenc Fet a Mà. I és que el dissabte 10 el carrer Gran de Sineu celebra el mercat nadalenc, on podem trobar artesania, gastronomia local, activitats infantils, concerts o dues projeccions solidàries -els fons recaptats s’enviaran a Síria-. Sineu haurà escalfat motors pel gran dia: el de Sant Tomàs, on el porc és el protagonista indiscutible. Passacarrers, Mostra de Matançes i embutits ‘fet a Sineu’, trobada de pintors, concerts, ballada amb Copeo o teatre seran alguns de les activitats per aquest proper diumenge 11.

3.Circ i dansa

  • Joseph K. La companyia mallorquina auMents torna als escenaris amb aquest projecte conjunt amb FiraTàrrega i el Festival Cratère surfaces. I és que a l’espectacle, tres versàtils ballarins contemporanis combinen el moviment dels seus cossos amb el dels objectes a una performance surrealista inspirada en el subtil humor de Kafka i el seu personatge Josef K. Diumenge 11, 10h. Club Pollença (Pollença).
  • Vincles. El Circ Bover celebra els seus 10 anys de vida amb l’estrena d’aquest espectacle, premi Feten 2016 al millor espectacle de carrer. I és que Vincles és un desafiament al circ convencional que crea nous llenguatges construïts amb canyes de bambú per realitzar acrobàcies aèries, equilibris o màstils xinesos. Diumenge 11, 16h. Plaça d’Orient, Capdepera.

4.Algunes notes musicals

  • Cap Pela. Ja han passat dues dècades del naixement d’aquesta formació vocal, una de les més considerades per tot Europa que versionen a capela temes del pop-rock i bandes sonores de clàssics del 7è Art. El proper diumenge 11 a les 18h, el Teatre de Porreres es vesteix de gala per rebre el repertori de nadales tradicionals i universals cantades a capela al darrer treball discogràfic del grup: Happy Christmas.
  • Hugkakke. Concert de Hip Hop combatiu a rebossar de malabarismes verbals acompanyat de Jimi Jazz, amb els temes més coneguts del raper i amb la presentació dels nous que presentarà a la seva nova maqueta, Pim-Pam. Divendres 9, 20h. Cafè La Tertúlia (Palma). Taquilla inversa.

5.RataMarket

L’antic hangar del Parc de Bombers de Palma acull durant tot el cap de setmana el Rata Market, amb més de 50 paradetes on el protagonisme serà de la creativitat i dels productes locals i artesanals, com moda, joieria, disseny, art, ceràmica, obra gràfica, llibres o mobles, entre molts d’altres. També hi ha programades tot un conjunt d’activitats de les 11h del matí fins les 20h del vespre que amenitzaran la jornada, com contacontes, pintacares, tallers de ioga, vermut i swing o  concerts en acústic.

6.Xerrades, jocs i cafè

  • Montserrat Roig o com escriure en femení la memòria plural. La professora de filolofia catalana de la UIB, Mercè Picornell, serà l’encarregada d’apropar-nos la figura de Montserrat Roig en el vintè aniversari de la mrot de la periodista, escriptora i militant feminista en aquesta conferència aon també hi haurà tapes per picar. Divendres 9, 19.30h. Plaça Joan March (Manacor).
  • Última hora des de Lesbos. Xerrada a càrrec de Riccardo Gatti, un dels capitans del vaixell Astral, que explicarà de primera mà les darreres notícies des del Mediterrani. Divendres 9, 19.30h. Llibreria Drac Màgic.
  • Jornada de Jocs.  Des de Joves de Mallorca per la Llengua han organitzat una jornada de jocs de taula amb la col·laboració de ‘Paraula. Centre de Serveis Lingüístics’.  Tindran Catan, Party & Co., Carcassone, Verbàlia, Jocs, Dixit, SCRABBLE i molt més. Divendres 9, 17h. Can Alcover (Palma).

7.Aires eivissencs

  • El gust és nostre. La companyia La Forna aterra a Eivissa amb aquest espectacle on la improvisació serà la gran protagonista,un viatge per la vida a través d’una posada en escena entre llibres, làmpares, utensilis de cuina i músics disposats a compartir sentiments.   Dissabte 10, 21h. Can Jeroni (Sant Josep).
  • Concert Talps. El grup de Borriol (Castelló) aterra el proper dissabte 10 a Es Polvorí de Dalt Vila a partir de les 19h, on presentaran el seu primer disc d’estudi ‘Simetries’, onze cançons íntimes amb lletres que conviden a la reflexió personal.

8.Per Menorca

  • Concert. L’Orfeó Maonès organitza aquest espectacle multidisciplinar en commemoració del 80è aniversari de l’assassinat de Federico García Lorca, on la dansa, la música i els poemes aniran de la mà. Dissabte 10, 21h. Orfeó Maonès.
  • Concert Cor Illa de Menorca. El Cor Illa de Menorca organitza aquest concert de Nadal amb fragments de La Creació, de Joseph Haydn, en una versió menorquina cuinada amb gràcia per Antoni Febrer i Cardona i amb la participació de l’Orquestra Simfònica. Diumenge 11, 19.30h. Teatre Principal de Maó.
  • Migracions i fronteres. El Fons Menorquí de Cooperació inaugura aquesta mostra fotogràfica el proper divendres 9 a les 20h a la Sala Multifuncional de Es Castell.

9.A Formentera

  • Amor, arrels, branques i fulles. Recital de poesia i música amb Meritxell Gené, Heure Gaya, Meritxell Cucurella i Txabi Àbrego. Divendres 9, 20.30h. Casa del Poble de la Mola.
  • Diabéticas aceleradas. La companyia mallorquina proposa Ca Ses Brutes, una història de tres germanes que regenten un bar a un barri popular de Palma que fan participar el públic d’aquesta locura quotidiana on el bar és una desfilada incansable de peronatges atípics, maniàtics, exagerats i entranyables. Dissabte 10, 21h. Sala de Cultura-Cinema (Formentera).

10.I la setmana que ve…

Cineciutat projecta el proper dimarts 13 de desembre el darrer documental firmat per Pere Sànchez i Carles Sanchiz, ‘L’autodeterminació damunt la taula’, una exposició sobre el desenvolupament progressiu del dret internacional aplicat a l’autodeterminació dels pobles on diversos experts parlen de la raó de ser d’aquest dret, des de la seva aplicació a casos recents com Kosovo, Crimea o Escòcia fins la relació que poden tenir casos potencials com a Catalunya, les Illes o el País Valencià. Més informació: www.cineciutat.org

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.