muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

“Faig un salt vers la lírica”

Hilari de Cara presentà ahir a Àgora el seu darrer llibre de poemes titulat “Postals de cendres”

El vessant més líric de l’escriptor Hilari de Cara es deixà veure ahir a la llibreria Àgora amb la presentació del nou llibre de poemes del mallorquí. Sota el títol Postals de cendres, El Gall Editor ha editat aquesta nova obra, "caracteritzada per la seva lírica i la visió subjectiva de la realitat", assenyalà De Cara.

Amb tres apartats ben diferenciats, l’escriptor plasma a través dels seus poemes –sonets, versos lliures "amb música" i per primera vegada construccions poètiques en prosa–, la seva visió personal sobre indrets en els quals ha viscut, persones que ha conegut o sentiments que ha experimentat, entre d’altres.

Tres parts
En una primera part, De Cara parla en forma de vers des de s’Almoina fins a Praga, Kíev o Ucraïna. A més, l’escriptor recorda els seus pares i d’altres persones que ha conegut.

La segona part del llibre està composta per tres elegies "dedicades a un dels meus grans influents anglosaxons, Robert Graves, Blai Bonet i Biel Galmés". "Amb Bonet només vaig coincidir un pic però foren sis hores de xerrada que ens aproparen molt l’un a l’altre", apuntà De Cara, qui repassa a l’elegia la impressió d’aquesta entrevista.

Pel que fa a la tercera de les elegies, la dedicada a Biel Galmés, té "un sabor especial" per l’escriptor, que defineix Galmés com "un gran amic". Al poema, De Cara hi repassa les experiències viscudes per ambdós o la malaltia de Galmés, "que jo vaig viure des de Nova York". En definitiva, "no faig més que plasmar els meus records amb un gran amic", apuntà De Cara.

La tercera part de Postals de cendres, titulada Cal·ligrafia del buit, consta de vint-i-sis poemes en què l’escriptor intenta "fer tabula rassa de tot el que el lector ha vist fins ara". En aquest apartat, De Cara recorda també algunes de les seves experiències pel que fa als viatges que constantment ha realitzat per Europa Central i de l’Est.

Quant als projectes literaris de De Cara, trobam l’edició d’un nou llibre de poemes "que probablement es titularà Guia Bàltica" i la publicació d’una novel·la que prendrà per títol La mar de Minsk. "Es preveu que ambdós projectes estiguin llestos al llarg de l’any que ve", assegurà l’escriptor alhora que apuntà que "normalment publicava un llibre cada sis anys però ara només fa dos anys que va sortir el meu darrer treball i continuaré amb aquesta tònica si tot va bé".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.