cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Uns energúmens interrompen l'espectacle 'Riures en valencià' amb crits de «En castellano, que estamos en España»

Aquest divendres vespre es feia, a la plaça Violant d'Hongria de la localitat de Moncofa (Plana Baixa), l'espectacle d'humor 'Riures en valencià', programat per l'Ajuntament en el marc de les festes de Sant Roc que es celebren al poble.

Segons han denunciat en les seves xarxes socials els monologuistes que varen prendre part en l'espectacle, Maria Zamora, Saray Cerro i Diego Varea, varen ser interromputs en diverses ocasions per un grup d'espectadors amb crits de «En castellano, que estamos en España».

En les xarxes s'ha denunciat l'incident, protagonitzat segons alguns assistents per persones procedents de Madrid. Tots tres humoristes van continuar amb el seu monòleg en valencià.

Saray Cerro, reportera del programa de ràdio d'À Punt Podríem fer-ho millor, ha agraït públicament «les paraules i el suport» que ha rebut arran d'aquest atac.

Un altre dels afectats, Diego Varea, també col·labora en el mateix espai. Maria Juan, presentadora d'aquest espai i creadora del segell de comèdia Riures en valencià, ha posat l'accent en el fet que les tres persones afectades són castellanoparlants que «trien treballar també en valencià».

Plataforma per la Llengua

Manuel Carceller, delegat de la Plataforma per la Llengua País Valencià, ha donat suport als humoristes afectats i ha expressat la indignació que unes persones vingudes d'altres llocs de l'Estat espanyol es puguin permetre «el luxe» d'interferir en les activitats culturals i artístiques del territori on estan estiuejant.

Carceller censura la intenció «coercitiva» de l'escridassada i qualifica l'incident de problema de «mala educació», ja que es tractava d'un espectacle gratuït i se'n podien haver anat, però varen decidir «intentar alterar la normal convivència» de la ciutadania de Moncofa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pobleret, fa mes de 2 anys

Ni un pas enrere en la defensa de la nostra llengua i drets.

Valoració:10menosmas
Per Que s'en vagin a porgar fum, fa mes de 2 anys

I si l'espectacle s'hagués representat en Àrab, haurien fet mambelletes fins tenir les mans enrrampades i els haurien tirat pètals de roses. Perque son uns caguetes que agredeixen a tothom que parla Català perqiue esta perseguit i saben que devant una disputa entre un catalanista i un delinquent, se protegeix al segon. I ells s'sprofiten d'aquest greu error per fer de les seves sense que els passi res.

Valoració:8menosmas
Per Que s'en vagin a porgar fum, fa mes de 2 anys

Si haguéssin fet l'espectacle en Euskera no haurien tingut c0llóns de dir res res.
Son uns covards que ens provoquen als catalanoparlants, perque saben que som gent molt pacífica a la que no li agraden les baralles.

Valoració:8menosmas
Per Que s´hi acostumin, fa mes de 2 anys

Tan bo de fer que és no anar-hi...
Jo he deixat d´anar a molts de llocs perquè no parlen la meva llengua...

Valoració:16menosmas
Per Guim, fa mes de 2 anys

N'estan convençuts que Castellà és Espanya i la resta terra conquerida. Per aquesta raó per a ells, ser espanyol només es pots ser si ets castellà o castellanitzat. Que en podem esperar d'imperialistes i etnocides.

Valoració:17menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-Sempre increpen en la mateixa resposta,..."estamos en España"...quant aixó no es discuteix ja que evidentment segons la lley i la constitució es aixì,...aquí lo que emprenya es la falta de comprençió i respecte envers la nostre llengua que en el denominats països cataláns es tan oficial com el castellà, però demanar que aquesta gentussa ho entengui es massa demanar per els seus limitats cervells,....(recordeu la famosa frase d´en Machado que en certa ocasió va plasmá aquesta mentalitat i prepotencia dient,..."Castilla miserable ayer i siempre dominadora dormida en tus andrajos desprecias cuanto ignoras")..... (la va clavar companys).

Valoració:18menosmas
Per Totrecursos, fa mes de 2 anys

A Palma si que es molt pitjor ja que a Palma si xerres català et diran patés, maleducat i molts que ho diuen tenen vuit llinatges mallorquins.

Valoració:-1menosmas
Per Estemos en Espenya, fa mes de 2 anys

Mandrilenyos ayuseros, la baula perduda. A la pròxima, que les cobrin entrada i tot això que guanyarem.

Valoració:16menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Això és el pa de cada dia, els espanyols són així i no els canviarem mai, són uns xulos de merda. Fa molts anys a benidorm a l´Hotel, estava posada la televisió valenciana i un madrileny va dir " porqué no hablan en cristiano". Més tard estàvem fent un pollastre a lást en un bar i una colla d´espanyols quan van sentir que parlavem en català ens van dir "catalanes de mierda". Si per mi fos seriem independents ara mateix.

Valoració:17menosmas
Per Coses de rucs molt rucs, fa mes de 2 anys

Això és ni més ni manco que terrorisme. Terrorisme cultural, que fa que de cada vegada que uns p0rcs fan una d'aquestes porcades, cresqui més i més el rebuig cap a la cultura castellana, fent mal a molts que no en tenen la culpa, però que s'ha d'entendre, perque qui menysprea, destrossa i criminalitza les nostres pròpies creacions artístiques, no pot esperar que comprem llibre, ni que anem a veure obres de teatre escrits en el seu idioma foraster i invasor que creix gràcies a que s'imposa a base de la violència, però que la immensa majoria el parla malament i l'escriu pitjor, si és que sap escriure. E.lls també hi perdran i molt més, perque no crec que aquesta púrria bruta i analfabeta que se dedica a escridassar als artistes, a insultar als dependents de les llibreries, a faltar sl respecte als músics, o simplement a expulsar dels seus llocs de treball als clients catalanoparlants, tampoc siguin bon clients de l'espai castellà de les lletres i de les arts.
I ara, com a senyal de rebuig tiraré al fems un llibre de la meva colecció escrit en Castellà, però abans el faré bocíns perque ningú el pugui rescatar..
Me cercaré qualcún d'un autor obertament anticatalanista.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente