algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

La cultura del poble, al carrer

La Setmana de cultura tradicional arranca el 20 de novembre amb el Mar i Terra com a gran seu de la programació. Balls, concerts, tallers i rutes en centren les activitats

La cultura d'arrel tradicional centrarà el programa d'activitats de Ciutat la darrera setmana de novembre (del 20 al 28). Per quart any consecutiu, l'Ajuntament de Palma i el Consell treuen al carrer les diferents expressions culturals del poble per difondre-les entre aquells que encara no les coneixen. I és que el poble, els seus ciutadans, són els que donen sentit a la cultura. La novetat d'enguany està en la nova ubicació de la Setmana de Cultura Tradicional que, després de vagar per diferents espais, tindrà com a seu principal un tot just inaugurat Mar i Terra (dia 19 de novembre). A més, els tallers es traslladaran també a diferents indrets de la Part Forana com Capdepera, Binissalem i Vilafranca.

Aquests tallers iniciaran el públic en les xeremiers, la glosa, els instruments de material reciclat, les contradanses, els cants i balls de les Pitiüses i el ball de bot de Mallorca, entre d'altres. Ara bé, el plat fort arriba amb les actuacions musicals, que aquest cop inclouen cinc formacions. La primera porta per títol Glosa musicada (dilluns, dia 22) i serà a càrrec de Pere Joan Martorell i el col·laborador de dBalears Mateu Xurí. L'endemà, dimarts 23, serà el torn del rom cremat i les havaneres amb els Arpellots de Sant Jordi. Dimecres 24, Aires Mallorquins celebrarà els seus setanta anys d'història al teatre Mar i Terra amb una conferència a les 20 hores i la posterior actuació del grup després.

Els romanços tampoc no faltaran a la cita amb el Nou Romancer, que de 1994 ençà redescobreix i mostra el ric llegat musical de les Illes i de la Mediterrània. El programa d'actuacions musicals pròpiament dites es clourà divendres dia 26 amb els eivissencs Projecte Mut, també al Mar i Terra. Tots aquests espectacles començaran a les 21 hores. Ja amb vista al cap de setmana, la bauxa arribarà amb les ballades populars de dissabte vespre (22 hores) i diumenge migdia (12 hores) a la plaça de Sant Magí i amb la participació de la Federació de Música i Ball de Mallorca, el grup Es Born de Menorca i les colles d'Eivissa i Formentera. Es tracta d'una bona oportunitat per poder mostrar allò que s'haurà après durant la setmana als diferents tallers de dansa. Així mateix, el programa d'enguany inclou un apartat de Viatges i rutes sobre el vi, l'obra de Palma, els oficis de bosc i el vi bufat, entre d'altres, i que consisteixen en itineraris guiats per diferents espais i instal·lacions els matins dels caps de setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.