algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

La fantasia torna en format festival

Festival Park acull a partir d'avui la tercera edició del Mallorca Fantàstica amb un vessant multidisciplinari

45006
Alex de la Iglesia participà l'any passat en el certamen de fantasia. | Jaume Lladó - Arxiu

Després de l'empenta d'Alex de la Iglesia en l'edició passada, el Festival Mallorca torna a la palestra amb més propostes culturals vinculades, totes, a mons meravellosos. Literatura, pintura, fotografia, disseny i cinematografia són les principals disciplines artístiques que confluiran a partir d'avui i fins al 31 d'octubre en la tercera edició del certamen. Festival Park es convertirà aquests dies en escenari de lluites d'espases, balls de dracs i projeccions de curts fantàstics que l'any passat ja reberen una bona acollida, a més de la participació del cineasta i director de l'Acadèmica de cinema, Alex de la Iglesia. L'edició d'enguany, apunta Joana Pol, coordinadora del certamen, inclourà algunes novetats, com també la presència del conegut director espanyol Àlvaro Sáenz de Heredia, que rebrà el premi homenatge del festival.

Aquest serà un dels plats forts del Mallorca Fantàstica d'enguany, que començarà avui a les 20.30 hores amb la inauguració de l'exposició Preiere Temptacions, d'Enrique Toribio i Mirage de Giselle Palou. "Aquesta darrera al·lota representa l'esperit jove del festival, d'una gent que té ganes de fer coses i que nosaltres volem potenciar", explicava ahir Palou. Ara bé, l'acte central del festival tindrà lloc dijous a les 20.30 a la sala Cinesa, quan s'entregaran els premis Mallorca Fantàstica. El premi especial serà per al dissenyador Antonio Fernández i l'honorífic, com hem dit, serà per a Sáenz de Heredia.

El col·laborador d'UH Pep Roig rebrà el premi a l'humor; el pianista David Gómez, el guardó dedicat a la música; el de literatura serà per a Biel Mestre Oliver; el premi d'Art recaurà en Pep Guerrero i el de la festa municipal més fantàstica la concediran a la correguda en roba interior de Bunyola. Una de les novetats serà el premi gastronomia, que estarà dedicat a Koldo Royo.

D'altra banda, Joana Palou destaca també la gran participació que ha tingut el concurs amb 422 obres narratives presentades i 88 curts, "molts dels quals tenen un alt nivell". El programa també inclou una mostra d'art gantàstic dissabte i diumenge a partir de les deu del matí, un concert de bandes sonores a càrrec de la banda municipal de Marratxí (dissabte a les 18 hores) i el xou de ball Top Dance Halloween (dia 30 a les 19 hores). El festival conclourà diumenge a les 20 hores amb l'espectacle infernal dels dimonis Esclatabutzes de Sóller, Llouré de Felanitx, Sa Fil·loxera de l'Infern de Binissalem i la companyia de recreació medieval El Podenco Blanco.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.