algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Els sons més actuals, al 9.cat

Les Voltes acull per segon any el festival 9.cat, un projecte en defensa de la música en català. Els Amics de les Arts i L'équilibriste enceten avui el certamen, que finalitzarà demà amb Barrumbada i SanJosex

38700
Barrumbada, la proposta illenca de divendres vespre. | PEP BERNAT

Les Voltes acollirà avui i demà la segona edició del festival 9.cat, un projecte que pretén difondre la música en la nostra llengua des de diversos estils i punts de vista. Aquest ventall de propostes sonores es presenta en format de concert amb la participació de quatre grups de Mallorca i del Principat i on allò important és gaudir de la bona música. L'équilibriste i Els Amics de les Arts seran les dues formacions encarregades d'encetar el festival anit a partir de les 22 hores. El primer grup, amb nom afrancesat, es nodreix d'antics components de la banda Joan Toni Skarabat i es presenta, segons asseguren, com una barreja entre indie i rock. Els altres protagonistes de la vesprada aterraran a les Voltes provinents de les festes de Gràcia (hi tocaren ahir) armats amb l'adrenalina que els caracteritza.

Joan Enric, Eduard, Ferran i Dani són els components d'Els Amics de les Arts, un grup que plasma a les lletres el seu particular concepte d'entendre ‘la vida'. Les seves cançons, desbaratades, arriben fins al límit de l'absurditat entremesclant les històries de Son Goku amb trets de Ventdelplà. Aquest viatge un tant particular es gestà a l'illa d'Eivissa l'any 2004 i ja ha donat el seu fruit en format de dos discos: Roulotte Polar el 2006 i Castafiore Cabaret el 2008. Però la proposta musical d'aquest esdeveniment no s'acaba aquí. La gresca continuarà divendres, dia 21 d'agost, també a les 22 hores. Aquest serà el torn dels mallorquins Barrumbada i la particular ‘cançó d'autor' de SanJosex. Carles Sanjosé Bosch és l'artífex de la proposta de SanJosex, que es presenta com a "cançó d'autor del segle XXI". Dos intensos dies de música d'estils ben dispars amb l'element de la llengua en comú.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Troll musical, fa mes de 14 anys
Personalment considero que Barrumbada és un grup mediocre, i no em desperta cap simpatia més enllà de la simplicitat de la seva actitud musical sobre l'escenari, propera a la meva (nul·la) capacitat argumental .. Simplicitat artística que es reflexa en la seva facilitat per sumar-se al carro de la rumba catalana festiva sense aportar-hi res. La mediocritat també es trasllada al món poètic gràcies a les lletres de les seves cançons, que reciten incoherències varies i versos mancats de qualsevol tipus de contingut.

Tot i aquesta dura crítica, els hi desitjo bona sort, i que creixin com a músics, més enllà de cercar l'aplaudiment gratuït de qui tan sols cerca una sintonia per ballar.
Valoració:2menosmas
Per Avuisí, fa mes de 14 anys
Ho sento moolt, si m'adormo amb Ventdelplà, ho sento molt... ;)
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente