cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

Tot esperant Shakespeare

El teatre Principal de Palma proposa per al mes de setembre dues revisions contemporànies a les obres Ricard II i Hamlet de l'escriptor anglès. A més, també fa una aposta per la dansa de Mallorca

En l'actualitat, hi ha dues coses que ens agradaria fer desaparèixer ara mateix: la primera és aquesta calor podríem dir-ne insuportable; la segona és la magror que hi ha a les cartelleres teatrals. Per a la primera tenim una bona notícies i és que les previsions han anunciat que avui deixam ja d'estar en alterta groga. Per a la segona haurem d'esperar un poc més, però per ara ja podem saber, ni que sigui un petit avançament, què haurem d'esperar.

El teatre Principal de Palma ha donat a conèixer algunes de les obres que ha programat amb vista a la temporada de tardor i sobta veure com entre elles hi ha dos shakespeares amb dues lectures ben diferents als platejaments fets pel literat anglès. Ja ho diu el director Oriol Broggi (de qui hem vist recentment El rei Lear i de qui veurem en un futur Hamlet): "en Shakespeare hem trobat la llibertat. La llibertat total, dins la mesura extraordiània dels seus versos i ara tenim ganes de jugar amb Hamlet".

Però anam a pams, dia 18 de setembre qui primer arriba és Ricard II, amb versió de Carme Portaceli i sota la firma de la Factoria Escènica Internacional. Una visió contemporània del destronament (i amb tota la violència que aquests comporten), que té les interpretacions de David Bagès, Manel Bareló, Gabriela Flores (que canvia de gènere al personatge d'Enric IV), Carme Gonzàlez, Albert Pérez i, amb una importància igual d'important, el saxo que fa sonar Dani Nel·lo.

La segona proposta shakesperiana arribarà per desembre amb Hamlet, dirigida per Oriol Broggi i protagonitzada per Julio Manrique. Una versió també contemporània en què el príncep de Dinamarca, ara convertit en un jove del segle XXI, reflexiona sobre si "ser o no ser" fumant una cigarreta i deixa aparcada així la calavera del clàssic de Shakespeare. En aquest muntatge, que es va estrenar amb molt bona crítica a la Biblioteca de Catalunya, hi participa també l'actriu Aida de la Cruz (Llàgrima de sang). Completen el repertori Carme Pla, Carles Martínez, Marc Rodríguez, Ramon Vila i Jordi Rico.

Així mateix, per setembre el teatre Principal també incorpora dues produccions de dansa creades a Mallorca. Dies 5 i 6 d'aquest mes es podrà veure l'estrena de Per un tros del teu cos, de Carlos Miró, amb la Companyia del Teatre d'Alaró. L'obra, basada en la cançó de Lluís Llach, reflexiona sobre les relacions humanes i la violència de gènere a través del moviment. "La relació entre la música i la dansa incita al sarcasme", afegia Miró, conscient que "no es dóna a aquest tema tota la importància que se li hauria de donar".

La segona proposta prové de la companyia Au ments, amb coproducció amb el teatre Principal i el Festival Cos de Reus. Petit Ball s'estrenarà a Mallorca a final de setembre. Actualment, l'obra està en procès de creació, però ja podem avançar que continuarà amb el mateix equip d'Accions Reaccions i s'inspirarà amb la guerra, més concretament la civil espanyola, en què els protagonistes seran el poble", digué Tomeu Gomila, membre de la companyia Au Ments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.