Durant la setmana del 8 al 15 de novembre, tendrà lloc l'XI Viquillengua, que aquest any es dedica a la ràdio en català amb motiu del seu centenari. Aquest esdeveniment, en què participa l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), està organitzat pel Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i Amical Wikimedia, i també hi col·laboren el Govern d’Andorra, l’Oficina Pública de la Llengua Catalana (Catalunya del Nord) i la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia.
La Viquillengua és una activitat organitzada anualment des de l’any 2013, a la qual es varen sumar tots els territoris de parla catalana l’any 2020. Durant els dies que dura aquesta viquimarató, els voluntaris amplien amb referències fiables els articles de la Viquipèdia en català relacionats amb el tema proposat. Alhora, aquest esdeveniment serveix d’introducció a l’edició de la Viquipèdia a aquells participants que encara no estan avesats al seu funcionament.
Amb motiu del centenari de la ràdio en català, l’edició d’enguany de la Viquillengua convida tothom a editar les entrades de la Viquipèdia sobre la ràdio en català. La inscripció és gratuïta i la participació consisteix a ampliar els continguts proposats en una llista d’entrades per crear, ampliar o revisar. Alhora, també se suggereix la creació d’articles nous i la traducció dels continguts existents en altres llengües.
A més de la participació en línia, s’hi pot col·laborar a través de diverses activitats presencials. Concretament a Alcúdia es faran dia 12 dos tallers d’edició a la Viquipèdia, impartits pel viquipedista Pau Cabot: un per als alumnes de l’IES Alcúdia i un altre obert al públic general. Les persones interessades a assistir a aquest darrer, que es farà a les 17 h a la Biblioteca Can Torró, ho poden fer a la web www.moulallengua.cat.
També hi haurà activitats a Tarragona (8 de novembre, 17 h, al CRAI del Campus Catalunya de la URV), Reus (8 de novembre, de 17 a 21 h, a LANOVA Ràdio de Reus), Sabadell (9 de novembre, 16 h, a la Casa Guasch), Andorra (14 de novembre, de 10 a 17 h, a la Biblioteca Nacional), Perpinyà (13 de novembre, 14 h, a l’Institut Franco-català Transfronterer IFCT).